Martin Valenta Kultúra

Puding Pani Elvisovej v Elemente

V poradí tretí z koncertov na koncertnej šnúre BB Puding tour 2010 bol v Prievidzi v Element Music Club.

Puding pani Elvisovej vzniká pôvodne ako jednorázový projekt členov košických skupín Dept a Dechester Mixer, keď na sklonku roku 1995 nacvičujú v obývačke jedného z členov svoju prvú skladbu „Hviezdu Má“ a prihlasujú sa ňou na súťažný festival v Myslave. Povzbudená pozitívnym ohlasom v médiách sa skupina rozhodne pokračovať a pôvodné trio (Viliam, Miloš a Pino) sa rozrastá o nového člena – Erika Pačutu na bicích.

V marci 2003 začína kapela nahrávať svoj debutový dlhohrajúci album na chate na Ružinej. Od apríla do októbra kapela ďalej pracuje na nahrávke, produkuje, mixuje až nakoniec vychádza pod názvom Automati v decembri 2004.

Celý prvý polrok 2007 PPE dokončuje a začiatkom júna aj vydáva svoj druhý album Play/Pause/Eject. Nahrávku krstí a do života uvádza Mardoša z českej skupiny Tatabojs 7.6.2007 v pre­plnenom klube Nassau.

V ankete poslucháčov Rádia_FM, o najlepší album roku 2007 obsadzuje album Play/Pause/Eject 2. miesto a v časopise .týždeň je zaradený medzi najdôležitejšie albumy roku 2007.

V roku 2010 PPE vydáva svoj tretí album pod názvom " PÍ " a na aktuálnom turné ho aj krstí spolu s fanúšikmi.

Ospravedlnenie za zvuk v rozhovore, odišla mi baterka v mikrofóne, musel som použiť zvuk z kamery.

Puding Pani Elvisovej v Elemente
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM