Daniel Palacka Samospráva

Problémy s parkovaním v meste: Radnica má plán, práce začnú onedlho

Obrovský nárast počtu aut v Prievidzi vyvoláva ťažkosti s parkovaním. Tieto problémy sa najskôr vyskytovali v centrálnych častiach mesta a neskôr sa rozšírili aj do jeho okrajových pásiem. Vedenie mesta sa tento nepriaznivý stav rozhodlo riešiť. Pozrite, ako sa nás to bude týkať.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s parkovaním v meste: Radnica má plán, práce začnú onedlho
Foto: Katarína Vlčková

„Najnepriaznivejší variant predstavujú situácie, kedy sa vozidlá hasičského a záchranného zboru nedostanú na miesto zásahu včas, v dôsledku problémov so statickou dopravou resp. je príjazd až nemožný,“ uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

„Účelom dopravného projektu starého sídliska je vytvoriť také dopravné opatrenia, ktoré zabezpečia požiarnu bezpečnosť bytových domov, vo vybraných lokalitách uvedeného sídliska je navrhnutá realizácia nového dopravného značenia, ktoré bude zohľadňovať šírkové pomery miestnych komunikácii, statickú dopravu, riešenie prednosti v jazde, nevyhovujúce rozhľadové pomery, zjednosmernenie ulíc a pod,“ ozrejmil Ďureje.

Pilotný projekt bude spustený na Ul. A. Rudnaya

Ako ďalej pokračoval hovorca na základe týchto skutočností bol v roku 2013 vypracovaný projekt Dopravného generelu Sídliska Píly II. – starého sídliska v Prievidzi so zameraním na opatrenia zabezpečujúce požiarnu bezpečnosť v meste Prievidza a bezpečnú automobilovú dopravu. Tento dopravný generel bol schválený Dopravným inšpektorátom policajného zboru v Prievidzi a prerokovaný v dopravnej komisii mesta Prievidza.

Medzi problematické ulice patrí napríklad Ulica A. Rudnaya. „Obojsmerná premávka s parkovaním na jednej strane komunikácie, jej nevyhovujúce šírkové pomery, neprehľadné výjazdy z dvorov bytových domov sú predpokladom pre mimoriadne nebezpečné dopravné situácie a vzhľadom k tomu sa vedenie mesta v spolupráci s poslancami volebného obvodu rozhodlo ulicu obnoviť, čo sa týka povrchu samotnej vozovky a aj vo vzťahu k bezpečnosti cestnej premávky,“ uviedol hovorca mesta.

S projektom by sa malo začať už budúci týždeň

V zmysle vypracovaného generelu dopravy ako pilotného projektu začnú na Ulici A. Rudnya v 49. týždni práce na zjednosmernení tejto komunikácie. Jednosmerná premávka bude vodorovným aj zvislým dopravným značením povolená zo strany Gorazdového nábrežia po Tkáčsku ulicu.

„Na základe uvedenej informácie vyzývame obyvateľov, podnikateľov, návštevníkov Rudnayovej ulice, aby v záujme bezproblémovej inštalácie trvalého dopravného značenia rešpektovali prenosné dočasné dopravné značenie. Upozorňujeme však, že s prácami sa začne len v prípade priaznivého počasia vyhovujúceho pre inštaláciu zvislého dopravného značenia a realizáciu vodorovného značenia,“ uzavrel hovorca mesta Michal Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM