Správy Samospráva

Problém s vandalmi je tu opäť. Najnovšie zničili fitnes ihrisko!

Problém s výtržníkmi, ktorí ničia športoviská a ihriská na území mesta, opätovne rieši samospráva Prievidze.

Ilustračný obrázok k článku Problém s vandalmi je tu opäť. Najnovšie zničili fitnes ihrisko!
Zdroj: TASR

Posledný prípad zaregistrovala na začiatku tohto mesiaca, keď niekto zničil prvky na exteriérovom fitnes ihrisku na Gazdovskej ulici v Necpaloch desať dní po jeho dokončení. Vandali na ihrisku v Necpaloch nožom rozrezali niektoré súčasti cvičebných prvkov, rozkopali ložiskové časti a odlomené prvky porozhadzovali po okolí.

„Zvažujeme preto, ako budeme postupovať v prípadoch umiestňovania ihrísk. Myslíme si, že jedno z riešení by bolo presunutie tohto ihriska do takej časti, kde by nebolo ničené vandalmi," načrtol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Ihrisko niekto zničil po desiatich dňoch, ako ho inštalovali, čo samosprávu neteší.

PREČÍTAJTE SI: Bytový dom na Pílach zatepľujú polystyrénom, odborníci sú proti

Kamerový systém, ktorý monitoruje ihriská v Prievidzi. / Zdroj: TASR

Opakovaný vandalizmus

Zničenie prvkov na fitnes cvičisku nie je prvým prípadom vandalizmu na území mesta. Už v minulosti riešila radnica obdobné na detských centrálnych ihriskách. Ničenie komponentov sa jej ešte v roku 2014 podarilo v spolupráci s Mestskou políciou Prievidza eliminovať ich monitoringom prostredníctvom kamier.

Radnica si podľa Ďurejeho uvedomuje, že niektorí z obyvateľov môžu vnímať snímanie detí na ihriskách kamerami rozporuplne a považovať ho až za neetické. „Avšak veľa takýchto prípadov ničenia nám kamerový systém pomáha odhaliť. Sú ich naozaj desiatky, kedy tínedžeri ničia plot, komponenty, vylamujú na nich stojky.“ Informuje.

Ďureje ďalej dodal, že „sú aj prípady, kedy ťaháme za kratší koniec a jednoducho kamera buď nezachytí daný moment, alebo sa vandalizmus deje v noci, prípadne ihrisko pod kamerou nie je."

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM