Katarína Vlčková Šport

Prievidzskí volejbalisti majú dôvod na úsmev: Pred play off si napravili chuť v zápase s Nitrou

Prievidžania si môžu pripísať víťazné body. V sobotnom zápase to natreli Nitre bez väčších problémov a do play off vstupujú s vylepšenou náladou.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí volejbalisti majú dôvod na úsmev: Pred play off si napravili chuť v zápase s Nitrou
Foto: Katarína Vlčková

Desiate kolo zápasu v skupine šiestich najlepších jednoznačne prinieslo šťastie domácim VK Prievidza. K víťazstvu prispeli aj hostia VK Ekonóm Nitra, ktorým chýbala bojovnosť a prvý nahrávač.

Nitra nemala svoj deň. Po úvodnom sete 3:3 začala preberať štafetu Prievidza, k čomu dopomohol aj uzdravený Pinerua, koncentrovaný Hrušík a Kubš. Prievidza v zostave Sládeček, Hrušík, Michalec, Pinerua, Kubš, Šimko, liberá Varga, Hraňo, Frajt, Mendel síce začala silným útokom, no v druhom sete prišiel útlm a začali prehrávať 16:16. Domáci sa spamätali aj vďaka skvelej hre Sládečka a Pinerua. Nasledoval neuvážený útok a Nitra získala setbol. Hostia sa dlho netešili, prišlo zlé podanie a domáca Prievidza aj za pomoci hráčov z lavičky doviedla zápas do zdarného konca. Z víťazstva sa tešili aj diváci, aj napriek tomu, že ich bolo pomenej.

Vyjadrenia trénerov

Sklamaný tréner VK Ekonóm SPU Nitra Daniel Oravec k zápasu povedal: „Prišli sme bez prvého nahrávača a tak to aj vyzeralo. Minulé kolo sme boli kompletní s Prešovom a obraz hry bol iný. Dnes súper jednoznačne lepšie podával , nevedeli sme si prihrať z čoho vyplynuli nepresné nahrávky, hráči boli znechutení.“

Tréner Prievidze Ivan Hiadlovský bol aj napriek víťazstvu kritický. „Som rád ,že sme vyhrali, ale s obrazom hry nie som spokojný. Druhý set bol o našich nedostatkoch, toto víťazstvo bolo potrebné, aj keď z hľadiska tabuľky o nič nešlo, dúfam, že nás nakopne do zápasov play-off“ dodal.

zdroj, foto: Igor Mackovič VK PD

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM