Daniel Palacka Samospráva

Primátorský vianočný punč: Toľkoto radnica vyzbierala na záchranu sôch!

Radnica pokračuje v aktivitách zameraných na záchranu vzácnych sôch svätého Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty, ktoré dnes stoja pred piaristickým kostolom v Prievidzi. Návštevníci mesta mohli podporiť zbierku dobrovoľným príspevkom a ponúknuť sa z primátorského punču.

Ilustračný obrázok k článku Primátorský vianočný punč: Toľkoto radnica vyzbierala na záchranu sôch!
Zdroj: Dnes24.sk

Z charitatívneho primátorského punču sa už v Prievidzi stáva tradícia. Aj výťažok z dobrovoľných príspevkov z tohtoročného punču mesto Prievidza použije na záchranu vzácnych sôch svätého Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty.

Predajom primátorského punču 19. decembra na Predvianočných trhoch v Prievidzi získala radnica celkom 450,83 eur. Vyzbierané peniaze použije na reštaurovanie dvoch vzácnych kamenných exteriérových sôch, sv. Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty, ktoré sú v havarijnom stave. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. „V získavaní prostriedkov na obnovu týchto sôch, ktorá je vyčíslená na niekoľko desiatok tisíc eur, budeme určite pokračovať,“ podotkol Ďureje.

Na tento účel už v minulosti radnica zorganizovala aukciu na Mestskom úrade či zbierku s výťažkom viac ako 1000 eur. Táto suma bude použitá na čiastočné reštaurovanie sochy sv. Jána Nepomuckého, ktorá je v horšom stave. Dvojica sôch nemala do roku 2011 jednoznačného majiteľa. Mesto Prievidza sa jej ujalo, aby bol vlastnícky vzťah jednoznačný a bolo možné realizovať jej obnovu z projektov.

Vianočný primátorský punč 2014
17
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM