Katarína Vlčková Šport

Prievidzský volejbal s novým trénerom OBRAZOM: Drví sa španielčinu, TOTO sú jeho plány!

Muži majú po novom nového trénera. Zmien je ale oveľa viac. Pozrite, kto posilní družstvo a aké sú plány do tejto sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzský volejbal s novým trénerom OBRAZOM: Drví sa španielčinu, TOTO sú jeho plány!
Zdroj: Dnes24.sk

Volejbalisti začnú nastávajúcu sezónu s novým elánom a mladou krvou vo vedení. Ich novým trénerom sa stal minuloročný asistent Ivana Hiadlovského, Roman Kašša.

Má volejbal v krvi od detstva

Kašša začal svoju cestu k volejbalu v rodnom Brezne. V školských časoch pôsobil v Trenčíne, kde splnil podmienky prijatia na športové gymnázium. Neskôr ako kadet reprezentoval Slovensko na viacerých podujatiach. „Rád spomínam na majstrovstvá Európy v Chorvátsku, kde sme skončili na 7. mieste a aj v roku 2005 som už ako junior pokračoval v reprezentačnej kariére,“ zaspomínal Roman Kašša.

Kašša vo svojej kariére hosťoval aj v Lovinobani a vo zvolenskom tíme VPH. Jeho trénerská kariéra však začala už v Banskej Bystrici. “Spolužiačka na fakulte ma oslovila aby som v Banskej Bystrici prevzal ženy po Zdenovi Haringovi, čo sa aj stalo, ale po sezóne ženy zrušili a dostal som sa k juniorkám na dva roky. Potom po roku vo VPH Zvolen som dostal možnosť v Žiari nad Hronom asistovať hlavnému trénerovi pri extraligových ženách, čo bola prvá účasť v play-off,“ povedal.

V Prievidzi začal ako asistent

Nový tréner začal prievidzskú kariéru asistenta-nahrávača a zároveň trénera mládeže. Ako asistent dostal ďalšiu ponuku. Pribudla mu rovnaká funkcia v kadetskej reprezentácii. „Dostal som ponuku, ktorá sa neodmieta a keďže vedenie VK s tým nemalo problém, začal som pracovať aj s kadetským výberom Slovenska, pod vedením hlavného trénera Gábora pripravujeme chalanov na januárovú kvalifikáciu na majstrovstvá Európy,“ priblížil Kašša.

Zostavuje tím a učí sa po španielsky

Na kompletnej zostave volejbalového tímu sa podľa neho stále pracuje. „Ale traja temperamentní Venezuelčania v Prievidzi, to dáva tušiť, že hra bude dynamická, rýchlejšia, pestrejšia,“ prezradil. Nový tréner chce skvalitniť aj obranu. „Na blok prišiel výborný Száraz zo Svidníka, tiež reprezentant Venezuely Rodriguez, dúfam, že reprezentačné libero Matej Kubš pomôže v poli a na prihrávke, ale konečná zostava a prvé tréningy naznačia viac. Minulý rok sme bodovali podaním, a to treba zachovať, “ dodal k plánom.

Kašša sa učí aj po španielsky. Dôvodom sú dvaja hráči z Venezuely. „Profíci z Venezuely hovoria španielsky, niečo sa učím, ale nevidím v tom veľký problém. Taký Pinerua už počas roku v Prievidzi chápal pokyny a myslím, že volejbalová reč je medzinárodná. Samozrejme v Prievidzi máme šikovné španielčinárky a tiež Rišo Fodor cez taliančinu a Pinerua určite pomôže, keď bude treba,“ nerobí si starosti.

Nový tréner sa bude pri tréningoch spoliehať aj na Michala Šima a samozrejme na Igora Mackoviča a Richarda Fodora. Ako hovorí, bez štatistiky Rasťa Gombarčíka by sa tiež nezaobišiel.

Zdroj: I. Mackovič
Foto: ilustračné

Volejbalisti budú mať nového trénera
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM