Katarína Oravská Iné športy

Prievidzskí volejbalisti na domácej palubovke s Trenčínom: Chalani si zaslúžia pochvalu

Odvetnú časť skupiny o 1.-6. miesto začali volejbalisti VK Prievidza na domácej palubovke zápasom s Trenčínom. Oba tímy nastúpili v oklieštenej zostave, Prievidzi chýbali zranení Vlk a Pinerua, Halanda nehral pre chorobu. Podobne na tom bol aj Trenčín, hral bez Gavendu, Jančuru, Firkaľa a Bartáka.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí volejbalisti na domácej palubovke s Trenčínom: Chalani si zaslúžia pochvalu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol Igor Mackovič z VK Prievidza, Domáci boli nútení premiešať posty, na smeči hral libero Kubš, miesto univerzála úspešne zvládol blokár Rodriguez. Prvý set mali domáci jednoznačne pod kontrolou. Pozornou hrou s minimom chýb set bezpečne vyhrali. Podobne prebiehal aj druhý set, ale v závere mladíci z Trenčína využili niekoľko chýb Prievidze a výsledok setu korigovali.

V treťom po dobrom začiatku robili obaja súperi chyby a keďže chýb v závere urobili domáci viac, set stratili. Posledný set bol vyrovnaný po druhý technický oddychový čas Pri Rodriguezovom podaní sa hráči VK od súpera definitívne odtrhli a set a zápas ukončili.

Roman Kašša, tréner Prievidze: „Chalani si zaslúžia pochvalu, až na ten tretí set, Trenčania nám ponúkali napriek množstvu našich chýb v ňom víťazstvo, ale sme sa prispôsobili. Na šťastie v štvrtom sete sme začali hrať a po výbornom podaní Rodrigueza bol výsledok jasný.

Miroslav Palgut, tréner COP: „Obe družstvá mali problémy so zostavou a tak to aj vyzeralo na ihrisku, miestami sme mali na ihrisku štyroch kadetov. Prvá dva sety to bolo zlé, v treťom prišiel do hry Šimon Kováč, ktorý mal za sebou už dnes 9 setov, národnú ligu a klobúk dole, ako to zvládol. Hra sa vyrovnala a jeden set sme uchmatli.“

O týždeň – v nedeľu 15. 2. privítajú hráči VK PD tím Spartak Komárno v ŠH o 18.00.

VK Prievidza – COP Trenčín 3:1 (15, 20, –26, 17)
99 min, rozhodovali: Čuntala, Mokrý.
Prievidza: Paez 6, Rodriguez 23, Michalec 8, J. Hukel 15, Kubš 9, Prešinský 10, libero Hraňo (Šimko 1). Tréner: R. Kašša.
Trenčín: Stratený 3, J. Petráš 5, M. Petráš 15, Tarabus 6, Rak 1, Ondrovič 8, libero T. Patúc (Ivanka 2, J. Mikula 5, Kozák 8). Tréner: M. Palgut.

Foto: VK Prievidza

Prievidzskí volejbalisti si zaslúžia pochvalu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM