Katarína Vlčková Správy

Prievidzskí vodiči zbystrite zrak: Mestská polícia kontroluje dodržiavanie tejto dopravnej značky

V Prievidzi vznikli nové bezplatné parkovacie miesta. Vodiči ich môžu využiť na pol hodinu, no mnoho z nich si túto dobu svojvoľne predlžuje. Prečítajte si, ako zakročila mestská polícia.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí vodiči zbystrite zrak: Mestská polícia kontroluje dodržiavanie tejto dopravnej značky
Foto: Katarína Vlčková

Ešte minulý rok boli v Prievidzi na ulici Hlinku a Hviezdoslavovej vytvorené bezplatné parkoviská so špecifickým značením. Ide o dopravné značky IP 17b Parkovisko ako parkovisko s regulovaným státím s dodatkovou tabuľou E 12, na ktorej sú vyznačené podmienky parkovania.

Podľa prievidzskej polície však vodiči na parkovisku nedodržujú čas vyznačený na tabuli, teda 30 minút. Z tohto dôvodu sa dopravné značky doplnili o tabuľky E12.
Doplnenie tabuľky má prispieť k ohľaduplnosti a dodržiavaniu pravidiel parkovania a preto polícia doporučuje používať tzv. parkovací kotúč.

Vodiči si parkovací kotúč alebo parkovacie hodiny môžu zakúpiť napríklad cez internet alebo v obchode s autopríslušen­stvom, pričom sa cena pohybuje od 0,94 eur vyššie. Na hodinách si stačí nastaviť čas zaparkovania a dodržať 30 minútový interval.

Mestská polícia upozorňuje vodičov, že uvedené miesta budú kontrolované a v prípade porušenia predpisu sa bude postupovať v zmysle zákona.

Foto: Mestská polícia Prievidza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM