Iné športy

Prievidzskí karatisti na svetovom pohári v Hradci Králové: V silnej konkurencii sa nestratili!

Prievidzskí karatisti sa zúčastnili svetového pohára v Hradci Králové. Trinástka našich sa v silnej konkurencii nestratila.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí karatisti na svetovom pohári v Hradci Králové: V silnej konkurencii sa nestratili!
Zdroj: Dnes24.sk

Karatistická špička sa zišla v Hradci Králové na 8. ročníku svetového pohára. Na tatami súťažilo vyše 1200 pretekárov z rôznych kútov sveta. Trinástka Prievidžanov sa v silnej konkurencii nestratila.

Juniorské družstvo takmer bez chyby

Pod hlavičkou reprezentácie Stredoslovenského zväzu karate sa predstavili Ema Brázdová, Ľudmila Bačíková a Nikoleta Merašická. Merašická v kata kadetiek vyhrala všetky zápasy 5:0 okrem duelu s Egypťankou, ktorej podľahla 2:3 a skončila tretia.

Potom nastúpili juniorky Bačíková a Brázdová, ktoré bojovali na opačných stranách pavúka. Obe si poradili s Egypťankami, Brázdová porazila o postup do finále Peško a Bačíková aktuálnu majsterku Európy Augustinovú. Vyrovnané finále skončilo víťazne pre Talent Novej Európy Emu Brázdovú.

„Progres vo výkone som zaznamenala hlavne u ostaršenej Vande Vaňovej, no v kadetkách to na medailu nestačilo. Dievčatá ďalej spoločne súťažili v tímovej súťaži aj medzi juniorkami aj medzi seniorkami. Pripravujú sa totiž na Majstrovstvá Európy regiónov ktoré budú o dva mesiace v Paríži. Potrebujú čo najviac tímových štartov aby nespravili chybu ako napr. v Zürichu. Podarilo sa im predviesť takmer bezchybný výkon čím presvedčili rozhodcov a jasne zvíťazili nad Egyptom v oboch kategóriách,“ dopĺňa ku GP Dušana Čierna.

Oboňová graduje formu

V kata starších žiačok sa mimoriadne darilo Romane Oboňovej, ktorá porazila aj najväčšie rivalky z Trenčína. Spoločne so Slavomírou Struhárovou a Nikolou Jakubechovou nastúpili v tímoch. Všetky kolá vyhrali suverénne 5:0. Struhárová a Jakubechová v individuále vypadli v eliminačných kolách.

Na zlato takmer siahol Alexander Lichner, ktorý vo finále podľahol Kunikovi tesným pomerom 2:3. Loch po troch vyhratých kolách nestačil na českých pretekárov. Po dvoch vyhratých zápasoch zastavil Orema v ďalšom zápolení rovnako český pretekár. Družstvo v zložení Orem, Loch Lichner prehrali o postup do finále s Čechmi 2:3 a vybojovali cenný bronz.

V kumite žiakov do 32 kg dominovali Prievidžania Peter Orem a Michal Zaťko. Ziskom 8 bodov ukončoval zápasy pred časovým limitom Zaťko, ktorý bol úspešný aj vo vzájomnom finálovom duely.

Úvodné zápasy vyhrali Veronika Masárová, Lukáš Loch, Matej Jurík, no v početnej konkurencii sa im nepodarilo dosiahnuť na medailu. Najbližšie k nej mala Sylvia Mišeje, ktoré po troch víťazstvách prehrala zápas v poslednej sekunde o jeden bod. Momentálne sa prievidzská mládež pripravuje na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať budúcu sobotu v Sabinove.

Foto: Karate Prievidza

Prievidzskí karatisti na svetovom pohári v Hradci Králové
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM