Martin Valenta Iné športy

Prievidzskí džudisti znova bodovali

V sobotu 27.11.2010 sa konala v Považskej Bystrici Medzinárodná veľká cena v džude za účasti pretekárov Slovenska, Poľska, Ukrajiny, Bieloruska, a Českej Republiky.

Naša výprava TJ Sokol Prievidza pozostávala zo šiestich pretekárov. Ako prvý na tatami nastúpil mini žiak Denis Škultéty vo váhe do 30 kg. Tradične už tretí krát po sebe sa dokázal prebojovať do finále, kde opäť narazil na pretekára z Ukrajiny, s ktorým bojoval vo finále na MVC Martina. Vo finále mu podľahol a obsadil krásne 2. miesto v silnej konkurencii.

Na tatami nabehli ďalej mladší žiak Ján Matiaš do 42 kg a mladšia žiačka Rebeka Bahulová do 40 kg. Rebeka zápasila po dlhšom čase po chorobe a bolo to poznať, keď obsadila 4. miesto. Výkon Matiaša sa od MVC Galanta úmerne zvyšuje smerom nahor a po 2. mieste na MVC Martina tentoraz svoju kategóriu vyhral keď vo finále dominoval a súpera dokázal zdolať výborným výkonom a vystúpil na najvyšší stupienok.

V starších žiakoch sme mali jedného pretekára v hmotnosti do 46 kg Mateja Škultétyho, ktorý po smolnom začiatku už v ďalších bojoch nezaváhal, súperov porazil v boji na zemi a domov si odnášal bronz.

Ako posledný nastúpili dorastenci Filip Németh do 66 kg a Štefan Matiaš do 60 kg. Filip Németh sa chopil svojej šance a svojím výkonom ma prekvapil, keď skončil na 3. mieste. Štefan Matiaš sa prebojoval do finále, kde svojmu súperovi nabehol na techniku a nedokázal ju už ustáť. Vybojoval si tak 2. miesto.

"S vystúpením našich som spokojný a v závere sezóny podávajú vynikajúce výkony, keď sa dokážu pravidelne umiestňovať na súťažiach s medzinárodnou účasťou a porážať svojich súperov " povedal po príchode domov tréner Ľudovít Škultéty.

Mini žiaci/8 – 10 rokov/: Denis Škultéty do 30 kg 2. miesto

** Mladší žiaci a žiačky/ 11 – 12 rokov/:** Rebeka Bahulová do 40 kg 4. miesto Ján Matiaš do 42 kg 1. miesto

** Starší žiaci/13 – 14 rokov/:** Matej Škultéty do 46 kg 3. miesto

** Dorastenci/15 – 16 rokov/:** Filip Németh do 66 kg 3. miesto Štefan Matiaš do 60 kg 2. miesto

judo p.bystrica
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM