Katarína Vlčková Iné športy

Prievidzskí džudisti zdolali náročné turnaje: Pozrite, ako sa im darilo

Džudisti z TJ SOKOL sa počas dvoch víkendov zúčastnili náročných a vyčerpávajúcich súťaží. Aj napriek veľkej konkurencii si domov doniesli cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí džudisti zdolali náročné turnaje: Pozrite, ako sa im darilo
Zdroj: Dnes24.sk

Počas októbra sa pretekári TJ SOKOL zúčastnili ďalších dvoch významných podujatí. Prvým z nich bol medzinárodný turnaj Grand Prix Považská Bystrica, na ktorom sa zúčastnilo 452 pretekárov Poľska, Českej republiky, Bieloruska a Slovenska.

„Turnaj bol náročný, ale aj napriek tomu si naši domov odnášali 6 cenných kovov. Ďalší za pódiovými umiestneniami zaostali keď o ich výsledku rozhodla jedna chybička v súťažnom pavúku a niektorí mali vo svojej hmotnostnej kategórii aj 30 pretekárov,“ priblížil predseda a tréner Ľudovít Škultéty. Podľa jeho slov bol u menších pretekárov viditeľný stres z takéhoto veľkého turnaja a to sa poznačilo na ich výkone. „Ale aj napriek tomu sa snažili a poniektorí majú za sebou prvú účasť na veľkom turnaji,“ povedal.

Druhým turnajom bol vrchol sezóny pre kategóriu dorastencov na Slovensku v podobe Majstrovstiev Slovenskej republiky v džude dorastencov, ktorý sa konal v sobotu na východe Slovenska v Michalovciach­.„Ani z tohto podujatia sme neodchádzali bez placky, kde za prievidzský klub nastúpil po dlhšej zápasovej pauze Matej Škultéty a stal sa vicemajstrom Slovenska pre rok 2014 v najvyššej hmotnostnej kategórii + 90 kg,“ dodal k úspechu Škultéty.

MT GRAND PRIX Považská Bystrica

Kategória mini žiakov: 3. miesto – Jaroslav PÍŠ, Mário KLOPAN

Kategória mladších žiakov a žiačok: 3. miesto – Júlia ŠVECOVÁ

Kategória starších žiakov: 2. miesto – Adam KIEPEŠ 3. miesto – Nikolas KARÁSEK

Kategória dorast: 1. miesto – Ján MATIAŠ

Majstrovstvá Slovenskej republiky dorastencov v Michalovciach:

2. miesto – Matej ŠKULTÉTY vo váhovej kategórii +90 kg

Foto: TJ SOKOL

Džudisti aj napriek veľkej konkurencii získali cenné kovy
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM