Jozef Legéň Iné športy

Prievidzská Sokolovňa ožila turnajom Olympijských nádejí: Medailová žatva prievidzských džudistov!

Na štvrtom kole Olympijských nádejí v džude si naše mladé nádeje zmerali sily so stovkou pretekárov z viacerých miest Slovenska. Domáca prostredie prievidzskej Sokolovne našim džudistom prialo, prečítajte si, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzská Sokolovňa ožila turnajom Olympijských nádejí: Medailová žatva prievidzských džudistov!
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom 4. Kola Turnaja Olympijských nádejí v džude bola TJ SOKOL Prievidza. Turnaj sa konal v sobotu v priestoroch prievidzskej Sokolovne a turnaja sa zúčastnila stovka pretekárov. Za prievidzskú TJ nastúpilo 28 pretekárov vo vekových kategóriách mini, mladších, starších žiakov a žiačok a veková kategória starších žiakov štartoval spolu s dorastencami.

Turnaja sa zúčastnili kluby s Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, Martina, Žiliny, Kysuckého nového Mesta, Popradu, Bardejova a samozrejme domáca Prievidza.

Medailová žatva našich džudistov

Chlapcom a dievčatám z nášho klubu sa opäť darilo o čom svedčia aj ich umiestnenia, keď na domácej pôde získali 12 prvenstiev, 2 druhé miesta a 10 tretích miest, čo je bilancia 24 umiestnení na stupni víťazov.

„Takýto turnaj a následný tábor by nebolo možné organizovať bez patričnej podpory a zázemia v klube a meste Prievidza a preto patrí poďakovanie všetkým, ktorí prispeli akýmkoľvek spôsobom k realzovaniu akcie a to najmä: Rodičom, mestu Prievidza, Občianskemu združeniu Spolu sme Prievidza, Olympijskému klubu Prievidza, ZOO Bojnice. Taktiež treba spomenúť trénerov klubov, ktorí pripravili pretekárov na turnaj a venovali sa im aj na výcvikovom tábore a v neposlednej rade patrí poďakovanie našim starším pretekárom, ktorí tentoraz boli v úlohách rozhodcov, časomeračov, či obsluhy ozvučenia: Matej Škultéty, Štefan Matiaš, Ján Matiaš, Peter Volkov, Denis Škultéty, Juraj Svoboda, Roman Jánoška. Na závar najväčšie poďakovanie patrí činovníčke TJ SOKOL Prievidza Michaele Škultétyovej za celé zastrešenie turnaja, ktoré zahŕňalo prácu už ďaleko pred turnajom a to zabezpečnie vecných cien, drobných sponzorov, organizovanie apráce a ľudí počas turnaja a tábora no proste ako sa tomu hovorí v podnikateľských subjektoch práca managera len s tým rozdielom, že za túto pácu v prospech klubu nedostáva žiadnu odmenu,“ hovorí Ľudovít Škultéty – predseda a tréner TJ SOKOL Prievidza.

Výcvikový tábor a návšteva ZOO

Po turnaji nasledoval výcvikový tábor, taktiež v priestoroch Sokolovne, ktorý trval do nedele. Súčasťou programu tábora bola aj návšteva Bojnickej ZOO pre spestrenie tohto podujatia za čo patrí vďaka vedeniu ZOO. Tréningy boli vedené za účasti trénerov z Bardejova, Popradu, Považskej Bystrice, Prievidze pod patronátom trénera Martina Ing. Miroslava Šenkára trénera Centra talentovanej mládeže Sever. Výcvikového tábora sa zúčastnilo vyše 50 pretekárov a teší ma najmä fakt, že z našeho klubu sa ho zúčastnilo vyše 20 judistov.

„Môžem povedať, že ma tešia nie len umiestnenia našich, ich výborný prejav na tatami ale aj účasť v takom počte na výcvikovom tábore, lebo ako sa vraví, kde to využijeme takúto možnosť, keď nie doma. Gratulujem a držím palce,“ dodáva Škultéty.

Výsledky 4. kola Turnaja Olympijských nádejí v džude:

1.miesto: Matúš Oller, Danko Diko, Mário Klopan, Matúš Matiaš, Miloš Oller, Jaroslav Píš, Júlia Švecová, Alex Guláš, Veronika Humajová, Adam Kiepeš, Nikolas Karásek, Peter Volkov

2.miesto: Viktor Košťál, Laura Sýkorová

3.miesto: Nicolas Homola, Radka Rendeková, Adam ŠTtípala, Filip Mrena, Adam Sadloň, Matej Lacko, Dominik Baláž, Matúš Klopan, Dominika Humajová, Ľubomír CHoleva

Medailová žatva prievidzských džudistov na turnaji Olympijských nádejí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM