Monika Földešiová Iné športy

Prievidzkí karatisti pod dohľadom trénerov z Okinawi

V uplynulých dňoch sa našim karatistom podarilo zúčastniť medzinárodného sústredenia v Liptovskom Mikuláši. To však nebolo vedené slovenskými trénermi ale tými z kolísky karate z japonskej Okinawi.

Sústredenie bolo veľmi náročné, trénovalo sa ž 7 hodín denne! Informácie, ktoré boli poskytnuté slovenským karatistom, však stáli za túto námahu. Niekoľko dňového stretnutia sa zúčastnilo viac než 300 účastníkov ako zo Slovenska tak aj zo zahraničných krajín, snáď najväčším lákadlom pre všetkých bol tréning práve s majstrami z Okinawi.

Vyvrcholením sústredenie boli skúšky technickej vyspelosti na majstrovské stupne „dan“ (čierny pás) pod dohľadom okinawských majstrov a 10 člennej komisie. Skúška bola veľmi náročná po fyzickej stránke, ale napokon všetci zúčastnení cvičenci na majstrovský stupeň obstáli veľmi dobre a skúšku spravili bez zaváhanie. Do klubu FKŠ tak pribudli nové čierne pásy (majstrovské stupne ). Zo šiestich zúčastnených sa trom z nich podarila skúška na okinawskí mastrovský stupeň, čo znamená, že je uznávaní na celom svete. Málokomu v našej krajine sa podarí práve toto hodnotenie. ** Milan Hromada 1. dan Imrich Šoltés 1. dan Karol Lazo 1. dan Dominika Šalamonová 2. dan okinawskí Tibor Kerata 3. dan okinavskí Mirosla Šenk 4. dan okinawskí **

Poslední traja uvedení Dominika Šalamonová, Tibor Kerata a Miroslav Šenk majú možnosť zúčastniť sa v septembri sústredenia, a to priamo v Okinawe! Okrem učenia sa priamo od majstrov na ich domácej pôde sa tak môžu priučiť aj kultúre a zvykom japonského národa.

Informoval a fotografie zaslal Miro Šenk

karate PD
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM