Katarína Vlčková Rôzne

Prievidžania o obľúbených zákutiach: Kam najradšej chodí starosta Čičmanec a ako relaxuje?

Aj náš región má svoje zákutia, kam sa dá poprechádzať, nadýchať sa čerstvého vzduchu a nasať atmosféru hornej Nitry . Spýtali sme sa starostu Kocuran Vojtecha Čičmanca na jeho obľúbené zákutia v obci i okolí.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania o obľúbených zákutiach: Kam najradšej chodí starosta Čičmanec a ako relaxuje?
Zdroj: Dnes24.sk

Ktoré zákutie vám najviac učarovalo v Kocuranoch a kde sa rád vraciate?
Kocurany, to je dedina medzi dvomi potokmi, obklopená lesmi, lúkami a poľami. Domčeky sú pritom zväčša postavené okolo hlavnej cesty. A práve okolité lesy, kde rastú hríby a rôzne plodiny, sú tie miesta, kam rád chodím na prechádzky. Chodím na hríby, alebo len tak načerpať novú energiu. Po horizonte lúk a polí sú zas poľné cesty, kde rád vytiahnem bicykel na zlepšenie kondičky.

Kde rád trávite voľné chvíle v okolí?
Voľné chvíle sa snažím tráviť v prvom rade s rodinou a priateľmi, lebo voľného času je ako šafranu. V lete rád navštevujem rôzne kultúrne a športové podujatia, ktoré organizujú jednotlivé obce, alebo len tak sa vyberieme na krátky výlet. V zime sa teším na krásnu lyžovačku na okolitých kopcoch.

Aké miesto by ste našim čitateľom odporučili navštíviť v Kocuranoch?
Kocurany svojou polohou a peknou okolitou prírodou ponúkajú návštevníkom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Napríklad obľúbenými vychádzkami do prírody medzi ihličnaté a listnaté stromy. V lete aj s možnosťou zbierania húb. Obec vybudovala nový športovo – oddychový areál, kde sú vytvorené podmienky pre šport a relax. Nájdete v ňom detské ihrisko s preliezkami, šmýkačkami a hojdačkami. Po športových výkonoch si návštevníci môžu posedieť v altánku, prípadne posilniť sa grilovaním. Aj miestny jazdecký klub ponúka nezabudnuteľný zážitok a krásny pohľad z konského sedla.

Aké sú tradičné podujatia, ktoré by ste odporučili navštíviť?
Medzi tradičné podujatia v obci patria určite fašiangy s obecnou zabíjačkou, stavanie mája na novom námestí s fontánou, futbalové turnaje a rozlúčka s prázdninami, ktorú sme pred časom úspešne zorganizovali a dopadla na výbornú.

Foto: Vojtech Čičmanec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM