Filip Chudý Rôzne

Prievidza sa v roku 2017 rozrastie o nové ihriská: Do čoho sa ešte investuje?

Prievidzská samospráva vyčlenila vo svojom rozpočte financie na viacero ihrísk v našom meste. Kde ich plánujú investovať?

Ilustračný obrázok k článku Prievidza sa v roku 2017 rozrastie o nové ihriská: Do čoho sa ešte investuje?
Zdroj: Dnes24.sk

Ihrisko v areáli základnej školy (ZŠ) na Zapotôčkach, ale i ďalšie v okrajových častiach mesta plánuje v tomto roku vybudovať samospráva Prievidze. Financie na tento účel vyčlenila v tohtoročnom rozpočte v rámci kapitoly prostredie pre život, spolu na investície do tejto oblasti má podľa jej plánu ísť viac ako 380 000 eur.

„Kapitálové výdavky v celkovej výške 383 900 eur sme naplánovali na rekonštrukciu parku pred úradom práce, vybudovanie petangového ihriska v parku Prepadliská, multifunkčného ihriska v areáli ZŠ na Ulici P. Dobšinského, detských ihrísk v prímestských častiach Malá Lehôtka, Veľká Lehôtka a Hradec. Financie pôjdu aj na oplotenie detského ihriska na Ulici P. Dobšinského,“ konkretizoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Mesto zabezpečí tento rok i financovanie činností, ktoré z komisionárskych zmlúv vyplývajú Technickým službám mesta Prievidza. „Na čistenie verejných priestranstiev je naplánovaná suma 170 300 eur, na údržbu verejnej zelene 529 000 eur, údržbu detských zariadení, ihrísk, lavičiek 60 500 eur a na správu a údržbu verejného osvetlenia je to 476 020 eur,“ vyčíslil hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM