Katarína Vlčková Šport

Prievidza patrí medzi karate špičku: Zaťko sa stal majstrom Európy!

Karatistov opäť čakalo niekoľko dôležitých zápasov. Prievidžania ukázali aj tento raz svoju odhodlanosť a pripravenosť. Svedčí o tom i titul Michala Zaťka.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza patrí medzi karate špičku: Zaťko sa stal majstrom Európy!
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrom Európy Shitoryu

V Nových Zámkoch sa konali Majstrovstvá Európy štýlovej organizácie karate. Na majstrovský šampionát sa po výkone na Majstrovstvách Slovenska Shitoryu nominoval Michal Zaťko. Po výhre nad Rumunom 6:0, Maďarom 6:2 a vo finále opäť nad Rumunom 3:0 na vlajky zaslúžene získal titul Majstra Európy v kumite mladších žiakov do 24 kg.

Karate netradične

V piatok karatistov Športovej školy karate pri Centre voľného času Spektrum navštívil skúšobný komisár Ľubomír Striežovský z MŠK Žiar nad Hronom, aby Prievidžanov vyskúšal zo znalosti techník karate. Skúšky prebiehali netradične vo vonkajších priestoroch minigolfu za účasti rodičov a širokej verejnosti. Po hodine a pol cvičenia si z rúk trénerov ŠŠK Ivana Horniaka, Kataríny Hrdej, Dušany Čiernej, riaditeľky CVČ Spektrum Boženy Gatialovej a samotného komisára prevzali diplomy za udelený technický stupeň kyu. Nasledovala karate diskotéka s karatistickým gulášom.

Finalistky Európskeho pohára mládeže excelovali

Karatisti majú za sebou poslednú súťaž mládeže a juniorov v tejto sezóne, ktorá sa konala v Bratislave. Pre chorobu na súťaž vycestovalo len päť karatistov, ktorí však potvrdili, že Prievidza patrí medzi karatistickú špičku. V kata kadetiek excelovali Talent Novej Európy Ema Brázdová a karatistka roka 2013 Nikoleta Merašická. „V prvom kole som porazila Češku 5:0, v druhom Vaňušánikovú z ŠŠK Bratislava 5:0. O postup do finále som stratila jednu vlaku proti Dolníkovej z Budokanu Zvolen, ktorá sa na tatami vrátila po dlhšej prestávke. Mala som dosť ťažké súperky a vo finále mi chýbalo viac síl na boj s Emou,“ priblížila Nikoleta Merašická.

„Najprv som porazila reprezentanku Česka 5:0, potom som šla s Radošinskou z ŠŠK Bratislava rovnako 5:0 a o postup do finále s Prpičovou z Real tímu Trenčín. Vo finále na mňa čakala Nika, s ktorou som zvíťazila 5:0,“ povedala o svojom vystúpení úradujúca majsterka Európy Ema Brázdová.

Bronz z Európskeho pohára pre Mišeje

Sylvia Myšeje sa opäť v prvom kole stretla s Hlavačkovou z KachiNitra. Nitranka jej oplatila prehru z Majstrovstiev Slovenska a Sylvia sa teda musela uspokojiť s bronzom. O bronz na Európskom pohári tesným pomerom 3:2 prehrali Lukáš Samuel Loch a Simona Franková.

Foto: ilustračné
Zdroj: Dušana Čierna

Michal Zaťko prvé kolo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM