Katarína Vlčková Kultúra

Prievidza ožije hodami. Vieme, čo všetko vás počas nich čaká

Námestie slobody bude opäť raz hodovať. Už o pár dní totiž začínajú veľké oslavy spojené s hudbou, tancom, skvelým jedlom a nielen to. Prečítajte si, čo vás o pár dní čaká.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza ožije hodami. Vieme, čo všetko vás počas nich čaká
Foto: Katarína Vlčková

Už tradične bude polovica augusta patriť Prievidzským hodom. Od 15. do 17. augusta na návštevníkov čaká mnoho hudby, zábavy a dobrého jedla. Mesto v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom pripravili program, ktorého súčasťou budú aj sväté omše a púť.

Kostol sa opäť rozsvieti

V sobotu 16. augusta sa uskutoční už 21. ročník Stretnutia členov klubu Rodákov hornej Nitry a nebude chýbať ani obľúbený blší trh spojený s letným výpredajom kníh. „Večer o 20:30 mesto a Technické služby Prievidza spustia vonkajšie osvetlenie Mariánskeho kostola. V nedeľu 17. augusta nás čaká nedeľná hodová prehliadka domácich i zahraničných interpretov dychových hudieb, zakončená tanečnou zábavou,“ priblížila Nina Rusková z KaSS Prievidza.

Ako pokračovala, v nedeľnom programe zaznie dychovka z Podhradia, skupina Ostratičanka z Ostratic, Hradišťanka, Hradištské mažoretky Akord a Stráňanka z českého mesta Strání.

Sväté omše aj púť

V rámci hodov Prievidzská farnosť pripravila púť k Nanebovzatej Panne Márii. „Jej súčasťou bude už v piatok 15. augusta svätá omša a Cesta bolestí Panny Márie k Mariánskemu kostolu, v sobotu 16. augusta slávnostný sprievod z Kostola sv. Bartolomeja na Mariánsky vŕšok, na ktorom bude svätú omšu vykonávať dekan Vladimír Slovák. Nasledovať bude program pre mladých v podobe vystúpení kresťanských skupín 30tri a Godknows, nočnej svätej omše a adorácie o 23:00,“ pokračovala Rusková.

Pripravené sú súťaže, netradičný futbal a mnoho iného

Nedeľný program začína o 7:30 svätou omšou v Mariánskom kostole a o 10:00 slávnostnou svätou omšou na Mariánskom vŕšku. Na popoludnie o 16:00 je pripravený športovo-oddychový program Deň farnosti v areáli SOŠ na Ulici Vansovej. „Pripravené sú súťaže pre deti, eRko tance, tvorivé dielne, futbalový zápas ženatých proti slobodným, guláš a vystúpi aj hudobná skupina Necpalanka,“ dodala na záver Rusková.

Pozrite si aj kompletný rozpis podujatí počas augusta v správe VEĽKÝ PREHĽAD podujatí na august: Čo náš čaká v Prievidzi v druhej polovici prázdnin?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM