Daniel Palacka Správy

Premiéra nového predvianočného podujatia: Bojnický Kračún začne písať svoju históriu už tento víkend!

Remeselníci, vystúpenia kapiel i folklórnych súborov, sokoliari aj vianočné špeciality čakajú na návštevníkov Bojníc v rámci podujatia Bojnický Kračún. Jeho prvý ročník sa uskutoční v dňoch 20. a 21. decembra na Hurbanovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra nového predvianočného podujatia: Bojnický Kračún začne písať svoju históriu už tento víkend!
Zdroj: Dnes24.sk

„Bojnický Kračún vznikol ako spontánny nápad na prvom stretnutí klubu podnikateľov. Bojnice bývajú počas Vianoc opustené, nič sa tu nedeje, v ostatných mestách sú aspoň vianočné trhy, preto chceme mesto oživiť v posledný predvianočný víkend troškou zábavy, kultúry, remesiel, tradícií a radosti pre všetkých i pre seba,“ uviedol Ľuboš Babarík z Klubu podnikateľov mesta Bojnice, ktorý je spoluorganizátorom podujatia.

Doplnil, že program je určený pre všetky generácie, v sobotu aj nedeľu sa začína o 13.00 h a ponúkne moderovanú hudbu, živý betlehem, jazdu na koňoch, sokoliarov a od 15.00 h živé programy. „Na 20. decembra sme pripravili koncert kapely Buymore, tiež Eda Klena a Klenotov, ohňovú šou, vystúpenia folklórnych súborov, pre deti Annu a Elzu z Ľadového kráľovstva a divadelné predstavenie Šípková Ruženka. V nedeľu (21.12.) príde zase hudobná skupina Huzika, One reason, fujarista Rasťo Hustý, pripravená bude ohňová šou a ako hlavný hosť Karol Komenda,“ vymenoval.

Na podujatí sa odprezentuje aj 13 podnikov z námestia a okolia, ktoré pripravili vianočné špeciality i iné prekvapenia z oblasti gastronómie a kultúry. Spoluorganizátormi Bojnického Kračúna sú mesto Bojnice a Kultúrne centrum Bojnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM