Martin Valenta Rôzne

Predškoláci sa už teraz tešia do školy

Zápis do prvého ročníka síce bude až o pár dní, ale budúci školáci, terajší predškoláci, navštívili I. ZŠ na ul. S. Chalupku už teraz.

Deti z MŠ Benického – 14. 1. a z MŠ Krmana 17.1.2011. Prišli pomôcť opraviť perníkovú chalúpku, z ktorej vyjedli perníčky lesní škriatkovia. Nepiekli ich, nezdobili, ale mohli ich získať za splnenie úloh, ktoré si pre nich pripravili škriatkovia.

A čo všetko museli spraviť? Poskladať kocky domina podľa počtu bodiek, upratať hračky a pri tom dokázať, že vedia, kde je vpravo, vľavo, hore, medzi. Upratať komôrku babky – ježibabky a vytriediť ovocie a zeleninu, vyfarbiť kvietky podľa daného počtu, či zložiť zvieracie puzzle.

Pracovali na interaktívnej tabuli a darilo sa im bez problémov získavať perníčky a chalúpku opravovať. Keď svoju prácu úspešne dokončili, spolu so škriatkami si zaspievali známu pieseň „Keď si šťastný…“

Každé z detí si odnieslo nielen darček v podobe malého perníčka a diplomu záchrancu, ale aj úsmev na tváričke, že svojou šikovnou prácou dokážu niekomu pomôcť.

zs s chalupku
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM