Katarína Vlčková Krimi

Pozor na kontroly: Policajti sa zamerajú hlavne na alkohol za volantom!

Muži zákona budú opäť v teréne. Kontrolám sa okrem prievidzského okresu nevyhne celé Slovensko. Netreba pokúšať šťastie. Radšej pozrite, kedy si treba dávať bacha.

Policajti sa vrhnú do ulíc vo večerných a nočných hodinách. V sobotu 9. augusta sa zamerajú na celoslovenskú osobitnú kontrolu a posvietia si na alkohol za volantom.

Kontrolovať sa nebude len alkohol za volantom

„V sobotu bude vykonaná osobitná kontrola so zameraním na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi pred, alebo počas vedenia vozidla a kontrolu oprávnenosti pobytu cudzích štátnych príslušníkov tretích krajín na území Slovenskej republiky,“ upresnila krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Stále veľa opitých

Antalová pripomenula, že aj napriek neustálym kontrolám a rôznym dopravným akciám so zameraním na opitých vodičov, policajti denne zistia, že mnohí nedbajú na život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky a šoférujú pod vplyvom alkoholu.

Len nedávno sme priniesli správu o opitom Bulharovi alebo 60-ročnom Antonovi, ktorý nafúkal celkom slušné číslo. Aj Ľudovít (21) a Štefan (45) si opitou jazdou koledovali o problém: Chytili ich policajti a pozrite, koľko nafúkali!

Postupujú nekompromisne

„Zas a znova opakovane apelujeme na vodičov, aby sa správali zodpovedne a jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali životy, zdravie a majetok ostatných účastníkov cestnej premávky. Alkohol za volant nepatrí a v prípade jeho zistenia postupujeme nekompromisne. V prípade alkoholu polícia nepozná žiadnu výnimku a alkohol netoleruje! Policajti v Trenčianskom kraji budú v kontrolách zameraných na zistenie požitia alkoholu pokračovať aj naďalej,“ varovne dodala Antalová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM