Katarína Vlčková Samospráva

Poznáme mená kandidátov na primátora Prievidze: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!

Do polnoci mali uchádzači o post primátora mesta čas podať svoje kandidátne listiny. A hoci už dlhšie to vyzeralo tak, že o post zabodujú štyria, bude ich omnoho viac. Pozrite, kto podľa predbežných informácií zabojuje o funkciu primátora Prievidze...

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená kandidátov na primátora Prievidze: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!
Zdroj: TASR

V novembrových voľbách o post primátora Prievidze zabojuje predbežne až osem kandidátov, informovala zapisovateľka prievidzskej mestskej volebnej komisie Jana Králová s tým, že konkrétne čísla budú známe až po zasadnutí komisie.

„Za politické strany a hnutia kandidujú na post primátora traja ľudia, piati pôjdu do volieb ako nezávislí,“ spresnila Králová.

Ako ďalej uviedla, o kreslo v mestskom parlamente má záujem 29 nezávislých kandidátov a za politické strany a hnutia 94. „Svojich kandidátov do mestského zastupiteľstva nominovalo 15 politických strán a jedna koalícia,“ doplnila a spresnila, že prvé zasadnutie mestskej volebnej komisie bude vo štvrtok 25. septembra.

Svoju kandidatúru oficiálne ohlásili súčasná primátorka Katarína Macháčková, ktorá kandiduje za stranu SIEŤ, prievidzský mestský poslanec Michal Dobiaš ako nezávislý, riaditeľ IT firmy Richard Marko a bývalý zápasník Jozef Lohyňa, obaja taktiež nezávislí kandidáti.

Okrem kandidátov na primátora sa o 25 kresiel do mestského zastupiteľstva zaujíma 123 ľudí.

Zisťovali sme na prievidzskej radnici aj zvyšné mená kandidátov na primátora Prievidze, no žiaľ odpoveď sme sa nedozvedeli. Podľa radnice ich zverejneniu bráni zákon. Mená budú známe až po zasadnutí komisie, ktorá je naplánovaná na tento štvrtok.

Kompletný zoznam kandidátov na primátora Prievidze si môžete pozrieť TU.

Zdroj: TASR/Dnes24
Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM