Katarína Oravská Krimi

Požiar v Prievidzi: Evakuovať museli celú bytovku!

V byte na druhom poschodí vypukol požiar. Hasiči museli evakuovať celú bytovku. Dokopy 182 dospelých a 10 detí.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Prievidzi: Evakuovať museli celú bytovku!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako povedal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, pred pol ôsmou ráno bol ohlásený požiar bytu na Trhovej ulici v Prievidzi. Na zásah boli vyslaní dvanásti príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Prievidzi.

„Po príchode hasičov na ohlásené miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že požiarom je zasiahnutý byt na druhom poschodí štvorposchodového bytového domu, ktorý bol zadymený, pričom v jednotlivých bytoch sa nachádzali obyvatelia,“ uviedol Petrík.

Ako Petrík pokračoval, veliteľ zásahu určil dvoch príslušníkov HaZZ, ktorí vykonali lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru a ostatní zasahujúci hasiči postupne evakuovali všetkých obyvateľov z postihnutého objektu na voľné priestranstvo, kde bolo následne poskytované ošetrenie tým osobám, u ktorých bolo podozrenie, že sa nadýchali splodín horenia.

„Počas zásahu bolo spolu evakuovaných 182 dospelých osôb a 10 detí, pričom 5 dospelým osobám a všetkým deťom bolo poskytnuté ošetrenie privolanými zdravotníkmi ZZS,“ doplnil Petrík. Ako dodal hovorca krajský hovorca Petrík, po likvidácii požiaru bol celý objekt dôkladne odvetraný, skontrolovaný a miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Foto: KR HaZZ v Trenčíne

Požiar v Prievidzi: Evakuovať museli celú bytovku!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM