Katarína Oravská Správy

Povodne si na moste v Prievidzi vybrali svoju daň: O jeho ďalšom osude rozhodne až diagnostika

Mesto pripravuje vykonanie diagnostiky mosta na Košovskej ceste. Tá rozhodne, čo s ním bude ďalej. Most bol dlhodobo výrazne neopravovaný a v roku 2010 bol významnou mierou zasiahnutý povodňami.

Ilustračný obrázok k článku Povodne si na moste v Prievidzi vybrali svoju daň: O jeho ďalšom osude rozhodne až diagnostika
Zdroj: TASR

Diagnostika mosta na Košovskej ceste pri spoločnosti Nestlé má preveriť diagnostiku porúch s podrobným popisom, ako aj zistenie kvality betónu, stupňa degradácie, krytie výstuže, popis stavu konštrukcie mosta a priniesť závery a odporúčania.

„Cieľom diagnostiky je určenie či bude potrebné most sanovať alebo je nevyhnutné uvažovať o jeho nahradení, prípadne nahradení jeho častí,“ povedal hovorca mesta Michal Ďureje.

Ako pokračoval prievidzský hovorca, na základe výsledkov diagnostiky mostného objektu bude zvolený ďalší postup a prijaté potrebné opatrenia. „V roku 2013 boli na moste vykonávané režijné opravy ako spevnenie brehov, odstraňovanie naplavenín, či náletovej zelene,“ doplnil Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM