Baculík Tomáš Rôzne

Povodeň v Handlovej

Riečka Handlovka sa vybrežila na viacerých miestach

Rieka Handlovka po výdatných dažďoch okolo jednej hodiny začala kulminovať. Voda sa vybrežila na viacerých miestach. Cesta medzi Prievidzou a Handlovou a takisto v meste Prievidza je zaplavená. Doprava na týchto komunikáciách je zastavená. Prievidzské ulice sú plné áut, ktoré nemôžu pokračovať v ceste.
Prudký príval vody strhol do rieky aj niekoľko osobných áut a prúd ich unášal dolu riečkou. Hasiči zachraňovali v Prievidzi niekoľko ľudí zo zaplavených domov. Riaditeľ povodia Hornej Nitry v Topoľčanoch Marián Jursa TASR informoval, že mesto Handlová je kvôli vode odrezané od sveta, pravdepodobne sa nad mestom roztrhla hrádza vodnej nádrže. Takéto záplavy spôsobené riečkou Handlovka si nepamätajú ani najstarší občania Prievidze.

Hrádza nad Handlovou by mala byť podľa informácií od miestnych rybárov len preliata, nie prasknutá. Uviedol to riaditeľ povodia Hornej Nitry v Topoľčanoch Marián Jursa. Dodal, že mesto Handlová je naďalej odrezané od sveta.
Podľa jeho informácií rieka Nitra na hornom úseku klesá, problémy ostávajú na toku Handlovka. V obci Nedožery-Brezany čerpajú vodu zo zaplavených domov. [left][/left]

Zdroj TASR

povodenhandlova
88
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM