Katarína Vlčková Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Prievidzi a ich povolania: Najviac je podnikateľov, do boja ide aj murár i študent

Stodvadsaťtri rôznych kandidátov na poslanca a stodvadsaťtri rôznych povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Prievidzi.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Prievidzi a ich povolania: Najviac je podnikateľov, do boja ide aj murár i študent
Zdroj: Dnes24.sk

Na mušku sme si zobrali počet poslaneckých kandidátov na jednu stoličku a taktiež ich vek, teraz je na rade ich profesia. Pri pohľade na zoznam uchádzačov o post poslanca môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Mnohé sa opakujú, no niektoré vykúkajú z davu.

V novembrových voľbách zabojuje najviac živnostníkov a podnikateľov. S označením SZČO, živnostník a súkromný podnikateľ sa na listine kandidátov nachádza celkovo 15 Prievidžanov. K rozšíreným profesiám patrí i učiteľ, až 10 kandidátov sa živý touto profesiou. Lekárov je tento rok aj s jedným veterinárom spolu deväť. O poslaneckú stoličku sa uchádza taktiež osem riaditeľov, sedem manažérov, sedem konateľov spoločnosti a až osem dôchodcov.

Medzi tohtoročnými kandidátmi na poslancov sa nachádza i súdny exekútor, sanitár, hlavný redaktor, SBS-kár, hudobník, umelec, lekárnik, predavač, vodič, športový arbiter, čašník… Medzi tých najzaujímavejších kandidátov patrí 23-ročný Róbert Frimmel, ktorý kandiduje pre volebný obvod číslo dva a ešte študuje a 42-ročný Marek Balog, ktorý pracuje ako murár a uchádza sa o poslanecký mandát vo VO číslo jedna. So zaujímavým povolaním figuruje aj 27-ročný Oto Kóňa, ktorý je občiansky aktivista a uchádza sa o kreslo poslanca vo VO číslo jedna.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Prievidzi si môžete pozrieť TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM