Katarína Vlčková Správy

Poslanci odklepli zmenu v rozpočte: Pozrite, do čoho mesto investuje

Na zasadnutí zastupiteľstva sa mestskí poslanci na čele s primátorkou zaoberali aj druhou zmenou v programovom rozpočte. Radnica investuje viac peňazí do opráv v meste. Pozrite, kam pôjde značná časť peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli zmenu v rozpočte: Pozrite, do čoho mesto investuje
Zdroj: Dnes24.sk

Druhú zmenu v programovom rozpočte odklepli aj poslanci. Výdaje aj príjmy sa zvýšia o takmer 922 tisíc eur. Napriek tomu ostáva pomer výdajov a príjmov mesta vyrovnaný.

Opravy ciest aj naďalej

„Najzásadnejšou úpravou je navýšenie položky na úpravu ciest o 270 000 eur,“ uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková.

Pokračovala, že opravou miestnych komunikácii chce mesto pokračovať aj v budúcom roku. „V tomto roku sú to teda súvislé opravy ciest, na budúci rok by sme sa chceli viac venovať chodníkom,“ spresnila.

Nová fontána aj rekonštrukcia dlažby

Ďalších úprav by sa malo dočkať aj Námestie slobody. Za pamätníkom SNP plánuje radnica vybudovať fontánu. „S tým, treba povedať, že napriek tomu, že tá čiastka je vysoká, teda 395 tisíc eur, samotný vodný prvok tvorí 40 tisíc eur. Zostávajúca čiastka pôjde na rekonštrukciu dlažby, schodov, ktoré sú v okolí pomníka,“ ozrejmila primátorka.

Samospráva chce podľa Macháčkovej inštaláciou fontány zvrátiť pohľad na vyprázdnené námestie. „Tak ako v zimnom období prináša oživenie života v meste ľadová plocha, tak by fontána mala tento účel plniť v letnom období. Bude moderná, kontaktná, bude plniť osviežovaciu funkciu. Treba opraviť aj dlažbu, ktorá je celá popukaná a aj tak by si v dohľadnom čase vyžadovala výmenu,“ poznamenala.

Osvetlenie v dezolátnom stave sa opraví

Rekonštrukcia osvetlenia v športovej hale, ktoré je už v havarijnom stave si tiež vyžiada vyššiu investíciu. Na opravy mesto vyčlenilo 50 tisíc eur. V druhej úprave rozpočtu je okrem iného tiež navrhnutá finančná čiastka na inštaláciu a prevádzku zimnej ľadovej plochy na Námestí slobody. Jedná sa o sumu 16 200 eur, v ktorej je zahrnutý prenájom, montáž aj demontáž.

Foto: MsÚ
Zdroj: TASR/Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM