Katarína Vlčková Samospráva

Poslanci budú opäť zasadať: Horúcou témou bude aj spoločná cyklotrasa s Bojnicami

Mestské zastupiteľstvo má na pláne v poradí už ôsme zasadnutie. Poslancov čaká niekoľko programových bodov na prerokovanie. Hovoriť sa bude aj o spolupráci s Bojnicami v súvislosti s budovaním cyklotrasy. Prerokovania sa dočkajú aj iné body programu. Prečítajte si niektoré z nich...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci budú opäť zasadať: Horúcou témou bude aj spoločná cyklotrasa s Bojnicami
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo bude opäť zasadať. Už zajtra 26. augusta tradične o 8:00 v sále Domu kultúry prerokujú poslanci niekoľko návrhov.

Horúcou témou aj cyklotrasa

Prievidzskí poslanci sa budú zaoberať aj Zmluvou o spolupráci s Bojnicami v súvislosti s budovaním cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. O myšlienke vytvorenia cyklotrasy sme vás informovali aj v článku Cyklotrasa medzi Prievidzou a Bojnicami? Pozrite, tadiaľto by mala ísť.

Úprava smernice o príspevku

Ďalším bodom programu má byť zmena v internej smernici poskytnutia jednorázového finančného príspevku pre novonarodené dieťa. Pôvodne takýto príspevok získali iba rodičia, ktorí mali obaja trvalé bydlisko v meste Prievidza v čase vyplatenia príspevku a dieťa v čase narodenia. Na podnet obyvateľov a pripomienok poslancov MsZ sa podľa radnice rozhodlo mesto podporiť každého nového obyvateľa mesta a tým aj pozmeniť internú smernicu. Ak návrh poslanci odklepnú, príspevok na novorodenca dostanú aj v prípade, ak má trvalý pobyt v meste len jeden z nich, ako aj samotné dieťa v čase vyplatenia príspevku.

Aj o oceneniach

Utorkové rokovanie sa bude zaoberať aj Návrhmi na udelenie ocenení podľa Štatútu mesta Prievidza pri príležitosti 70. výročia SNP. Ďalej napríklad vyhodnotením rozpočtov mesta a hospodárením Kultúrneho strediska, vyhodnotením uznesení MsZ. Zaoberať sa budú aj majetkoprávnymi vecami.

Foto: MsÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM