Monika Földešiová Krimi

Polícia ochráni vaše objekty elektronicky, podnikatelia si tento systém pochvaľujú

Mestská polícia v Prievidzi v poslednom období zaznamenáva rastúci trend záujmu o stráženie podnikateľských objektov, ako aj objektov súkromných osôb prostredníctvom prevádzkovaného pultu centrálnej ochrany.

Ilustračný obrázok k článku Polícia ochráni vaše objekty elektronicky, podnikatelia si tento systém pochvaľujú
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vysvetlil koordinátor prevencie Mestskej polície (MsP) v Prievidzi Vít Zajac, pult centrálnej ochrany je vlastne elektronická ochrana objektov. „V prípade narušenia objektu snímače nainštalované v areáli objektu, odošlú signál k nám do operačného strediska, kde ho pracovník spracuje a vyšle na dotyčné miesto hliadku.“

MsP v Prievidzi ochraňuje majetok s využitím ústredne zabezpečujúcej signalizácie pultu centrálnej ochrany od mája 2011. „Aj keď prvotným zámerom bolo ochraňovať hlavne majetok mesta, v poslednej dobe na mestskú políciu prichádzajú konatelia rôznych súkromných spoločností, podnikatelia a ďalší záujemcovia, ktorí od nás žiadajú, aby sme strážili aj ich objekty. Oceňujeme záujem o poskytovanú službu aj zo strany podnikateľov a občanov mesta Prievidza, ktorí sa s dôverou obracajú na mestskú políciu pri ochrane ich majetku. Majitelia objektov, ktoré už strážime, hodnotia naše služby ako veľmi profesionálne. V súčasnej dobe MsP stráži 81 objektov mesta Prievidza, občanov a podnikateľov,“ uviedol náčelník mestskej polície Ľubomír Pomajbo.

Pri ochrane majetku mesta, občanov a iného majetku mestská polícia využíva aj monitorovací kamerový systém, vďaka ktorému dokáže reagovať aj na prípadné poškodzovanie majetku, znečisťovanie verejného priestranstva alebo inú protiprávnu činnosť. To, že MsP dokáže veľmi promptne reagovať, dokazuje viacero úspešných zásahov, napríklad zadržanie bankového lupiča, ktorého hliadka Mestskej polície Prievidza zadržala ihneď po čine pri úteku z banky.

foto: MsP Prievidza

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM