Katarína Vlčková Správy

Po týždňoch rachotu hotové: Sídlisko Píly sa už pýši novými parkoviskami, pozrite FOTO

Problém nedostatku parkovacích miest je snáď na každom sídlisku v Prievidzi a výnimkou nie je ani staré sídlisko Píly. Po dlhých týždňoch opráv sa dve ulice dočkali svojich parkovísk.

Ilustračný obrázok k článku Po týždňoch rachotu hotové: Sídlisko Píly sa už pýši novými parkoviskami, pozrite FOTO
Foto: Katarína Vlčková

O prebiehajúcej výstavbe nových parkovísk sme vás informovali v článku Na sídlisku Píly pribudnú nové parkovacie miesta: Pozrite FOTO kde majú vyrásť a v týchto dňoch sa očakávaná výstavba dokončila. Podľa hovorcu mesta Michala Ďurejeho tak radnica naplnila ďalšiu požiadavku obyvateľov, ktorí poukázali na zlú situáciu s parkovaním v danej lokalite.

„Nové spevné plochy vznikli vedľa obytných domov na Ulici A. Rudnaya a Malookružnej. Prostredníctvom tejto výstavby pribudlo na Ulici A. Rudnaya 16 nových parkovacích miest, ktoré prispejú k úprave parkovania v danej lokalite. Celkové náklady na výstavbu a projektovú dokumentáciu predstavovali 10 526,08 eur,“ pripomenul hovorca.

Na Malookružnej ulici sú vytvorené hneď dve parkoviská a každá z nich poskytuje 12 parkovacích miest. „Náklady na výstavbu boli vyčíslené na 15 302,62 eur. V danej lokalite došlo aj k zmene organizácie dopravy z dôvodu jej zjednosmernenia,“ pokračoval hovorca. Ako dodal, výstavbu parkovísk realizovala firma z Nitrianskeho Pravna, vďaka čomu investované finančné prostriedky ostali v regióne.

Parkoviská na sídlisku Píly sú dokončené
4
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM