Daniel Palacka Samospráva

Plat primátorky Prievidze: Vieme, ako bude zarábať nasledujúce volebné obdobie

Na ustanovujúcom zasadnutí prievidzského mestského zastupiteľstva sa schvaľoval aj plat primátorky. Pozrite, aký plat jej miestni poslanci odklepli.

Ilustračný obrázok k článku Plat primátorky Prievidze: Vieme, ako bude zarábať nasledujúce volebné obdobie
Zdroj: Dnes24.sk

Pred týmto navýšením mala primátorka na základe aprílového schválenia poslancami plat vo výške 3 811 eur. Minulý rok zarábala 3 723 eur. Úpravu mzdy schvaľuje zastupiteľstvo na základe zákona o obecnom zriadení a zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest. Prihliada na počet obyvateľov a priemernú mesačnú mzdu zamestnanca v národnom hospodárstve.

Po novom bude primátorka Katarína Macháčková (Sieť) zarábať viac ako 4 000 eur. Úpravu platu jej schválili novozvolení poslanci v utorok 9. decembra na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva Prievidze.

„Mestské zastupiteľstvo musí pre konkrétne volebné obdobie na jeho začiatku určiť a stanoviť plat primátorky mesta, v nadväznosti na to určuje zastupiteľstvo aj odmenu zástupcu primátorky,“ zdôvodnil vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik. Doplnil, že Macháčková bude mať po novom mzdu vo výške 4 049 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM