Katarína Vlčková Rôzne

Opravy čakajú ďalší zo vstupov na Námestie slobody: Pozrite, dokedy bude rozbitá cesta

Po rekonštrukcii na Ulici Š. Moyzesa sa dočká opráv i ďalší zo vstupov na námestie. Prečítajte si, koľko na to mesto vyčlenilo peňazí a ako dlho potrvajú opravy.

Ilustračný obrázok k článku Opravy čakajú ďalší zo vstupov na Námestie slobody: Pozrite, dokedy bude rozbitá cesta
Foto: Katarína Vlčková

Mesto začalo ešte v júli s opravami na Ulici Š. Moyzesa. Prácam predchádzala sťažnosť zo strany podnikateľov, ktorí museli na týždeň zatvoriť svoje prevádzky. Viac si prečítajte v článku Búracie práce blízko námestia sa nepozdávajú podnikateľom: Radnici adresovali TÚTO sťažnosť!.

Zmapovali sme i reakcie ľudí a samotný začiatok prác. VIac si prečítate v Ťažká technika v centre mesta: Takto teraz vyzerá Moyzesova ulica, čo na to Prievidžania?. Projekt bude mesto stáť 106 tisíc eur.

Po Moyzesovej ulici dostane krajší povrch aj ďalší zo vstupov na Námestie slobody. Ulica G. Švéniho bude mať v priebehu jesene novú dlažbu. S prácami na jej výmene začal dodávateľ, ktorého mesto vysúťažilo, v týchto dňoch. Prievidzskú radnicu to bude stáť 101 tisíc eur. „Dlažba bola v katastrofálnom stave a spolu s blízkymi stánkami to nebola prívetivá lokalita, preto sa na nej aj vymieňa povrch,“ objasnil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Pripomenul, že výmenu dlažby na Ulici Švéniho plánovala samospráva už v roku 2013. „Verejné obstarávanie a nedodržanie lehoty z našej strany však práce zdržali, preto sa výmena realizuje až v tomto roku,“ priznal.

Mesto predpokladá, že stavebné práce by mali byť ukončené okolo 20. októbra. Koncom októbra by mala byť dokončená aj výmena celej dlažby na Ulici Š. Moyzesa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM