Katarína Vlčková Samospráva

Opäť funkčné! Prievidžanov schladí potôčik i fontánka na námestí

Vysoké teploty organizmu naozaj nepomáhajú. Prievidza po rokoch spustila potôčik na Námestí slobody i pitnú fontánku, ktorá zaručene osvieži. A to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Opäť funkčné! Prievidžanov schladí potôčik i fontánka na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva mesta kvôli vysokým teplotám spustila potôčik na Námestí slobody, ktorý netiekol už roky. Okrem toho sa môžu obyvatelia počas dňa schladiť aj prostredníctvom fontánky s pitnou vodou v jeho blízkosti.

Ako uviedol Ján Dobrovodský, konateľ mestskej spoločnosti Správa majetku mesta Prievidza, ktorá potôčik spustila do prevádzky, jeho obnovenie nebolo finančne náročné. „My sme ten potôčik sprevádzkovali z našich bežných prostriedkov. Jediné, čo tam bola taká najväčšia závada, bola prasknutá nádrž, v ktorej sa kumuluje voda a točí sa,“ povedal. Zároveň dodal, že „keby išiel celý mesiac, vyjde to na 50 eur,“ podotkol.

Schladenie počas dňa

„Myslím si, že je to taký osviežujúci prvok, ktorý je na to leto naozaj vhodný. Jednak z hľadiska vlhkosti, ale aj z hľadiska estetickosti. Námestiu to pridá na jeho krajšom charaktere,“ povedala k spusteniu potôčika primátorka mesta Katarína Macháčková.

Potôčik bude fungovať každý deň od 10:00 do 18:00, v prípade nepriaznivého počasia bude však mimo prevádzky. Rovnako bola spustená fontána na sídlisku Kopanice na Ul. Energetikov. Tá bude v prevádzke v rovnakom čase, teda počas leta denne od 10:00 do 18:00.

Správa majetku mesta chce prevádzkovať potôčik aj budúci rok, okrem jednej fontánky s pitnou vodou v jeho blízkosti má v pláne osadiť aj ďalšiu, pred obchodným domom.

Zdroj: Global24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM