Katarína Vlčková Rôzne

Okradnúť vás môžu aj keď chytáte bronz: Zlodeji sa nevyhýbajú ani nášmu kúpalisku

Hoci vy v lete oddychujete pri vode, zlodeji ,,poctivo“ makajú aj v týchto mesiacoch. Všade počúvame, že sú každým rokom prešpekulovanejší, sú však aj Prievidžania každým rokom opatrnejší? Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Okradnúť vás môžu aj keď chytáte bronz: Zlodeji sa nevyhýbajú ani nášmu kúpalisku
Zdroj: Dnes24.sk

Vybrali sme sa na plážové kúpalisko a zisťovali sme, ako sa Prievidžania chránia pred krádežami.

Vlani áno, tento rok zatiaľ nie

„Minulý rok sme mali niekoľko prípadov krádeží, ktoré musela riešiť aj mestská polícia. Tento rok sme zatiaľ žiadne nezaznamenali. Keďže si návštevníci musia svoje cennosti ochrániť sami, odporúčame im aby si veci nenechávali bez dozoru,“ povedal pre náš portál riaditeľ Technických služieb Bojnice Dušan Hnát, ktorý má zároveň na starosti aj plážové kúpalisko.

O krádeži vie svoje aj mladá študentka Dominika (14). „Minulý rok mi zmizli šnúrky z topánok a peniaze. Zistila som, že to mal na svedomí niekto z partie, s ktorou som tu vtedy bola. Našťastie mi potom všetko vrátil a nemusela som volať políciu,“ opisuje svoju skúsenosť.

„Nosíme len nevyhnutné veci a menšie množstvo peňazí. Veci s osuškami máme blízko pri bazéne a dávame na ne pozor,“ zaznieva od Dominikiných kamarátov.

„Keď idem na kúpalisko sám, nie som veľmi nabalený. Peniaze nosím stále na krku v nepremokavom púzdre, lebo nikdy neviete. Najčastejšie však ideme ako partia a to je vždy niekto na deke a popri opaľovaní stráži aj veci,“ povedal o svojej taktike Miroslav (21).

Na deku si vidíte. A na auto?

Kým sa pôjdete kúpať, skontrolujte, či máte auto naozaj zamknuté a okná zavreté. No príjemne strávený slnečný deň pri bazéne sa razom môže zmeniť na nepríjemnosti i keď si myslíte, že vaše cennosti sú v bezpečí auta. Aj zlodeji zrejme tušia, že keď cennosti nenechávate na deke, niekde byť musia.

„Pri každom, aj krátkom opustení vozidla v ňom nenechávajte autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach, riaďte sa heslom: Auto nie je výklad,“ odporúča bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. ,,Tiež veci, doklady či rezervný kľúč si netreba nechávať ani v odkladacej skrinke auta,“ dáva Szeiff radu na záver.

Zdroj: Global 24, TASR

Zlodeji sa nevyhýbajú ani kúpalisku v Prievidzi
8
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM