Katarína Oravská Iné športy

Obrovský úspech: Tieto kočky budú Prievidzu reprezentovať na Majstrovstvách Európy

Trio prievidzských karatistiek Brázdová, Bačíková a Merašická postúpili na Majstrovstvá Európy. Predtým však museli zvládnuť náročnú súťaž v Chorvátsku.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech: Tieto kočky budú Prievidzu reprezentovať na Majstrovstvách Európy
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičný medzinárodný turnaj Samobor open v Chorvátsku bol zaradený na koniec prípravy na nadchádzajúce Majstrovstvá Európy. Do užšieho výberu sa dostalo trio Prievidžaniek.

Nabité kvalitou

„Súťaž bola mimoriadne náročná, okrem toho, že boli kategórii početnosťou aj kvalitou nabité, organizátori nezvládli niekoľko vecí. Pretekári sa tlačili v malom rozcvičovanom priestore, spustili súčasne kategóriu jednotlivcov aj družstiev, vznikli prestoje a asi dvojhodinové meškanie, čo sa podpísalo aj na výkonoch našich pretekárok,“ sťažuje sa trénerka Dušana Čierna.

Súťaž odštartovala tímovými kategóriami. Hneď v úvodnom kole sa naše pretekárky stretli s národným výberom Talianska, ktorému podľahli pomerom 1:4. „Dievčatá začali veľmi dobre, no nedokázali udržať koncentráciu až dokonca,“ hovorí o súťaži Čierna. „Talianky sa dostali do finále, kde zvíťazili a naše dievčatá bojovali v repasáži. V súboji o tretie miesto vyhrali nad ďalším výberom Talianska.“

Bronz aj nominácia

Pre Prievidžanky najdôležitejšou a v kata najsledovanejšou kategóriou boli juniorky, kde o nomináciu bojovali Denisa Peško z Budokanu Zvolen a Ľudmila Bačíková. Bačíková sa aj napriek zaváhaniu v prvom kole dostala hladko do tretieho kola, kde podľahla neskoršej víťazke Lise Pivi z Talianska. Bačíková však v repasáži zvíťazila v ďalších dvoch kolách, čím si zabezpečila nielen bronz ale aj premiérovú nomináciu v individuálnej kategórii kata junioriek.

V kategórii kata kadetiek štartovala takmer 50 pretekárok. Na jednej strane pavúka bojovala Nikoleta Merašická, na druhej Ema Brázdová. Brázdová sa dostala do finále hladko. V ňom však na ňu nečakala tradičná rivalka Merašická, ale jej premožiteľka Feracuci z Talianska. O postup do finále prehrala 2:3. Rovnakým pomerom jej podľahla aj Ema Brázdová. Merašická bola v boji o bronz úspešná s reprezentantkou Švédska Louise Adler.

„Budúci víkend sa v Zürichu sa na Majstrovstvách Európy predstaví celé trio v kategórii kata tímov a Bačíková v kata junioriek a Brázdová v kata kadetiek, kde bude obhajovať minuloročný titul, ja vycestujem na európsky šampionát ako členka realizačného tímu. Už len nominácia na takýto šampionát je veľká vec, pretože na EKF podujatiach smie štartovať len jeden pretekár v kategórii,“ dodala trénerka Čierna.

Foto: Karate Prievidza, Dušana Čierna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM