Martin Štěpánek Správy

OBRAZOM: Na Šarkanšou nechýbali motorkári ani deti z detských domovov

Prvú októbrovú sobotu sa už tradične na prievidzskom letisku konalo známe podujatie Šarkanšou, kde každoročné chodí množstvo detí s rodičmi púšťať kreatívne vyrobených ale i kupovaných šarkanov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na Šarkanšou nechýbali motorkári ani deti z detských domovov
Foto: Martin Štěpánek / Zdroj: Dnes24.sk

Pekný sobotný deň zažili ľudia zo širokého okolia, ktorí si dnes prišli púšťať šarkanov na prievidzské letisko. Z počiatku počasie mladým púšťačom moc neprialo a pofukoval iba ojedinele veľmi slabý vánok, ale v neskorším hodinách sa rozfúkalo a deti s rodičmi mohli naplno púšťať svojich šarkanov.

Podujatie už tradične otvorili mladí raketoví modelári z Centra voľného času v Prievidzi vypustením raketových lietadiel do vzduchu.

Prišli deti z detských domovov

Tento ročník bol výnimočný. Za pomoci aktívnych ľudí z Prievidze a okolia sa na podujatie dostali aj deti z detských domovov v Handlovej a Veľkých Uherciach, ktoré často nemajú možnosť sa zúčastňovať podobných podujatí.

Deťom z domova vo Veľkých Uherciach prialo šťastie. V záverečnej tombole po napínavom žrebovaní vyhrali prvé miesto, ktoré do tomboly venovala primátorka Prievidze. Išlo o horských bicykel, z ktorého sa deti veľmi tešili a ešte dlho sa tešiť budú.

Na záver motorkári

Najväčšou atrakciou na tohtoročnej šarkanšou boli motorkári, ktorí prišli z celého Slovenska a Česka, aby spravili deťom radosť. Motorky zaujali najviac deti z domovov, ktoré sa vozili na motorkách s veľkým úsmevom na tvári a tešili sa už na budúcoročné podujatie, kedy si prídu opäť púšťať šarkany a zrejme sa povoziť aj na motorkách.

Na Šarkanšou nechýbali motorkári ani deti z detských domovov
18
Galéria
Foto: Martin Štěpánek / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM