Monika Földešiová Iné športy

Oboňová a Dušička bodovali v kata i v kumite, Zaťko opäť zlatý

Karatistom ŠŠK Prievidza pri Centre voľného času Spektrum sa podarilo na 2. kole SP získať ďalšie cenné body. Celkovo získali osem cenných kovov (1-1-6). Zaťko obhájil zlato.

Ilustračný obrázok k článku Oboňová a Dušička bodovali v kata i v kumite, Zaťko opäť zlatý
Zdroj: Dnes24.sk

Komárno
Druhú marcovú nedeľu hostilo mladú karatistickú špičku Slovenska mesto Komárno. Celkovo ŠŠK Prievidza reprezentovalo 13 pretekárov.

V kata sa po dlhšej prestávke zadarilo Lukášovi Lochovi a Samuelovi Dušičkovi, ktorí sa stretli v semifinále, kde mal na vrch skúsenejší Dušička a odsunul Locha do repasáže. Dušička však vo finále nestačil na Nagyho z Kolárova. Loch v zápase o 3. miesto nezaváhal a pripísal si prvé 4 body. O tretie miesto v kata po strate stability prehral Michal Zaťko.

Problémy so stabilitou sa vypomstili Frankovej, ktorá aj po veľmi peknom výkone prehrala a nezasiahla do ďalších súbojov. Na opačnej strane pavúka v tej istej kategórii tesne prehrala s neskoršou finalistkou Romana Oboňová. Tá sa však suverénnym výkonom postarala o bronz. Bronz v kata ml. kadetiek vybojovala po nevydarenom prvom kole Nikoleta Merašická.
„Všetky kategóriee boli kvalitne obsadené, čo sa výkonnosti aj počtu pretekárov týka. Presvedčiť sa o tom mohla napr. Slávka Struhárová, ktorá po piatich kolách zostala bez medaile, či Jakubechová, ktorá s perfektnou technikov na medailu rovnako nedosiahla,“ doplnila trénerka kata Dušana Čierna.

Zaťko opäť zlatý
V kumite si plný bodový zisk pripísal opäť Michal Zaťko, ktorý suverénnymi výhrami na rozdiel bodov jasne zvíťazil.

„O tom, že treba byť v strehu a bojovať do poslednej sekundy sa presvedčili Alexander Lichner aj Romana Oboňová, ktorí pár sekúnd pred koncom zápasu viedli. Ich nepozornosť využili súperi na zvrat. Obaja inkasovali kop na hlavu, ktorý je hodnotený troma bodmi a za tak krátky čas do konca zápasu už nedokázali stratu dotiahnuť. Celkovo naši zápasníci predviedli skvelý výkon. Na víťazstvo som typoval Dušičku i Oboňovú, no stačili len na bronz. Na medailu mali aj Kocianovci, Mihálik a Lichner. Myslím si, že ak na sebe budú cieľavedome pracovať, úspech sa určite dostaví,“ doplnil k výkonom tréner zápasníkov Ivan Horniak.

VÝSLEDKY 2. Kolo SP detí:

1. miesto Michal Zaťko kumite chlapci –24 kg
2. miesto Samuel Dušička kata ml.žiaci
3. miesto Lukáš Loch kata ml. žiaci
3. miesto Samuel Dušička kumite ml. žiaci – 28 kg
3. miesto Romana Oboňová kata ml. žiačky
3. miesto Romana Oboňová kumite ml. žiačky – 28 kg
3. miesto Sylvia Mišeje kumite ml. žiačky –24 kg
3. miesto Nikoleta Merašická kata ml. kadetky
5. miesto Michal Zaťko kata chlapci
5. miesto Slavomíra Struhárová kata st. žiačky
5. miesto Romana Árvová kumite ml. žiačky + 32 kg
7. miesto Lukáš Loch kumite ml. žiaci – 28 kg
7. miesto Peťko Mihálik kumite ml. žiaci + 32 kg

zdroj: ŠŠK Prievidza www.karate.prievidza.sk
foto: ilustračné

2. kolo Slovenského pohára- ŠŠK Prievidza
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM