Katarína Vlčková Krimi

Nové info z otrasného prípadu prievidzských rodičov: Dieťatko v klinickej smrti!

Celým Slovenskom otriasol prípad malého kojenca, ktorí leží v klinickej smrti v banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici. Kriminalisti už obvinili Miroslava (43) z ublíženia na zdraví. Prečítajte si viac o hrozivom prípade.

Ilustračný obrázok k článku Nové info z otrasného prípadu prievidzských rodičov: Dieťatko v klinickej smrti!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej policajti ešte vo štvrtok neskoro večer zadržali podozrivých – rodičov dieťaťa a už bolo na políciu v Prievidzi prijaté trestné oznámenie v súvislosti s úmrtím štvormesačného dieťaťa, pričom však podľa polície malé dieťa nie je ešte oficiálne mŕtve ale leží v klinickej smrti v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Matku pustili

„Po podaní trestného oznámenia prievidzskí policajti venovali celej udalosti maximálnu pozornosť a okamžite začalo vyšetrovanie tejto mimoriadne smutnej udalosti. V sobotu bola zo zadržania prepustená matka dieťaťa. Súčasná dôkazná situácia neumožnila zadržiavať matku kojenca dlhšie,“ pokračovala Antalová.

Vina padla na otca

Podľa doterajšieho vyšetrovania polícia obvinila otca dieťaťa. „Miroslav v stredu do obeda prebaľoval svojho malého syna. Na krátky čas ho ponechal na prebaľovacom pulte, ktorý bol uložený na práčke a šiel po plienku. Keď sa po chvíľke vrátil k synčekovi, tento ležal spadnutý na zemi. Dieťa plakalo, ale po chvíli sa upokojilo. Nakoľko nemalo na sebe žiadne viditeľné zranenia, tak nevolal rýchlu pomoc. Vo večerných hodinách dieťa prestalo dýchať. Vtedy rodičia privolali rýchlu pomoc,“ opísala hrozivé momenty policajná hovorkyňa.

Antalová pokračovala, že poverený vyšetrovateľ zabezpečil lekárske správy k zdravotnému stavu dieťatka, potrebné dokumenty z Úradu práce, soc. Vecí a rodiny a vypočul podozrivých i svedkov.

Čo sa v osudný deň stalo?

Obvinený Miroslav a matka dieťatka nie sú však pre políciu neznámi. „Obaja boli v minulosti obvinení z drogovej trestnej činnosti. Policajti preverovali situáciu v rodine vo vzťahu k maloletým deťom, nakoľko o oboch rodičov bolo známe, že sú drogovo závislí. Policajti zistili, že napriek tomu o deti bolo riadne postarané, boli čisté a neboli zanedbané," priblížila hovorkyňa.

Aj napriek tomu, že polícia poskytla k smutnej udalosti informácie, až do ukončenia prípadu boli posledné. "Nakoľko v uvedenej veci prebieha naďalej intenzívne policajné vyšetrovanie, nebudeme poskytovať až do ukončenia vyšetrovania viac informácií,“ dodala Antalová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM