Daniel Palacka Krimi

Nové info v prípade strelca v Handlovej: Tri telá v rodinnom dome našlo dievča (17)

V sobotu 22 novembra sa v Handlovej odohrala strašná tragédia. Zatiaľ, podľa mužov zákona, neznámy páchateľ zastrelil dievčatko (†5) a aj jeho mamu (36). V tejto súvislosti policajti vyšetrujú aj smrť Petra (†43).

Ilustračný obrázok k článku Nové info v prípade strelca v Handlovej: Tri telá v rodinnom dome našlo dievča (17)
Zdroj: TASR

Kriminalisti sa snažia vniesť do otrasného prípadu v Handlovej, nové svetlo. V sobotu popoludní padli výstrely. Zomrelo dievčatko (†5) a Peter (†43). „Polícia začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy, v časti dokonaného a v časti v štádiu pokusu ako i vo veci prečinu usmrtenia,“ tvrdí hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ Elena Antalová.

Viac o streľbe sa dočítate TU: Streľba v Handlovej: Peter († 43) a Martinka († 5) sú mŕtvi!

V sobotu popoludní, podľa hovorkyňe, našlo tri telá v rodinnom dome, v ktorom žilo so svojou 36-ročnou matkou, 17-ročné dievča. „Podľa doterajších zistení doposiaľ nezistený páchateľ v presne nezistenom čase vystrelil do hlavy päťročného dievčatka, ktoré bolo v dôsledku výstrelu ihneď mŕtve. Taktiež vystrelil na 36-ročnú Martinu, matku maloletej. Poškodená utrpela vážne zranenia hlavy a v kritickom stave bola hospitalizovaná v banskobystrickej nemocnici. Predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania je aj smrť 43-ročného Petra, ku ktorej došlo na tej istej adrese,“ uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ Elena Antalová.

Doplnila, že v sobotu sa na miesto činu dostavil výjazd KR PZ v Trenčíne a rovnako aj súdny lekár z Ústavu súdneho lekárstva v Martine. „Policajti na mieste zaistili krátku guľovú zbraň, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu v Kriminalistickom a expertíznom ústave. Obe telá budú podrobené súdnej pitve, ktorá ukáže ich presnú príčinu smrti. Čo bolo príčinou tejto tragédie, pri ktorej vyhasol život malého dieťaťa a jeho otca je predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania,“ uzavrela.

Ako informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje, matka maloletej je hospitalizovaná na Oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny a jej stav je kritický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM