Daniel Palacka Iné športy

Nová generácia prievidzských karatistov: Stali sa najúspešnejším klubom turnaja

Memoriálu Antona Krištofa v Novej Bani sa zúčastnili najmä začiatočníci. Súťaž prebiehala v kategóriách rozdelených podľa stupňa technickej vyspelosti tak, aby dostali šancu nazbierať skúsenosti aj menej ostrieľaní pretekári. Okrem krásnych trofejí deti bojovali o sladkosti a vecné ceny.

Ilustračný obrázok k článku Nová generácia prievidzských karatistov: Stali sa najúspešnejším klubom turnaja
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo karatisti Športovej školy karate pri Centre voľného času Spektrum (ŠŠK) získali 19 medailí, z toho 7 zlatých, 8 strieborných a 4 bronzové. S veľkým bodovým odstupom sa tak ŠŠK stala najúspešnejším klubom turnaja. Druhý skončil KK Zvolen, tretí Farmex Nitra a štvrtý KK Levice.

K víťazstvu ŠŠK na turnaji dopomohli najmä začiatočníci

Kristína Bruňanská a Laura Lišková, ktoré trénujú len od septembra, ktoré vo svojich vekových kategóriách vybojovali striebro. Rovnaký kov získal aj Samuel Chalupčík a družstvo Chalupčík, Orem a Mikulec. Tí spoločne na tatami vystúpili po prvý krát. Najlepšie sa z najmladšieho družstva darilo Petrovi Oremovi, ktorí získal v individuálnej kategórii zlato a krásny pohár. Z peknej trofeje sa tešila aj Simona Mišejová. Striebro a bronz získala v kumite dievčat Veronika Masárová.

Najúspešnejším pretekárom turnaja sa stal pretekár ŠŠK Prievidza Alexander Lichner, ktorý zvíťazil v kata i v kumite. „S trénermi Ivanom Horniakom a Katarínou Hrdou môžeme konštatovať, že sa nám v klube formuje v nováčikovskom tíme nová mladá generácia úspešných pretekárov. O to sa starajú už aj naše staršie pretekárky Bačíková, Brázdová a Merašická,“ hovorí o rozvoji klubu predsedníčka Dušana Čierna. Memoriál sa konal v sobotu 29. novembra.

Foto: Dušana Čierna

ŠŠK na Memoriály Antona Krištofa v Novej Bani
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM