Monika Földešiová Rôzne

Nevychádzajte zo svojich domovov!

V Prievidzi dnes o 14. hodine vyhlásil primátor mesta krízový stav a 3. stupeň povodňovej aktivity.

Voda v koryte riečky Handlovka neustále stúpa, zaplavila blízke komunikácie, časť sídliska, rodinné domy. Zaplavená je dokonca Bojnická cesta, vzdialená asi 400 metrov od riečiska Handlovky.
Prievidza je čiastočne odrezaná od sveta. Prejazd autami centrom smerom na Trenčín a opačne na Žilinu a Martin kvôli zaplaveným uliciam nie je možný. Nemožno sa na uvedené smery dostať ani obchádzkou cez Bojnice, pretože aj rieka Nitra je stále rozvodnená.
Prejsť cez mesto možno iba pešo po železničnom koľajisku, cez mosty ponad Handlovku. V tomto mieste je komunikácia veľmi nízko pod terénom a prúd vody je tam najsilnejší, siaha do výšky takmer troch metrov. Mestská polícia bráni prístupu zvedavcom, aby sa nestalo nejaké nešťastie. Mnohí občania sa snažia preparkovať svoje autá z blízkych garáží na vyššie položené komunikácie a parkoviská. Povodňou postihnuté sú aj niektoré podniky ako Nestlé, Prievidzské pekárne a viaceré predajne a inštitúcie.
Ani starší Prievidžania si na takúto katastrofickú povodeň, spôsobenú Handlovkou, nepamätajú. Zaujímavé je, že práve dnes slávia v Prievidzi hody a koná sa tradičná Mariánska púť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM