Katarína Vlčková Kultúra

Neviete čo s víkendom? Ponúkame pár tipov ako ho stráviť

Víkend sa opäť blíži a pre mnohých začína už dnes. Ponúkame preto výber z podujatí, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Neviete čo s víkendom? Ponúkame pár tipov ako ho stráviť
Zdroj: TASR

Pietna spomienka pri súsoší sv. Cyrila a Metoda

Pietny akt sa uskutoční dnes o 17:00 pred súsoším na Ulici A. Hlinku. Atmosféru dotvorí spevácky zbor sv. Martina z Bojníc a hostia.

V sobotu Klub turistov horná Nitra organizuje šestnásty ročník výstupu na Kľak. Odchod k prameňu rieky Nitry z autobusovej stanice Prievidza č.n. 11 bude o 8:00 a 9:00. Symbolický poplatok 2 eurá sa platia v autobuse.

Fíha Tralala

V sobotu o 16:00 malých i veľkých zabaví farebná pesničkovo – divadelná šou v kine Baník (Artpoint Prievidza). Vstupné v predpredaji 4,50 a na mieste 5,50 eur.

Nigth art

Už v nedeľu začína Night art a jeho umenie v obývačke. 6. 7. o 20:30 si môžete vychutnať Filmové animácie v obývačke. Vyskúšať si môžete animovanú tvorbu s Martinou Mikušovou, absolventkou VŠMU a Tomášom Pekárom.

Letná pauza

V sobotu začína 12. ročník letného festivalu Letná pauza. Už o 18:00 sa predstaví Féder Teater s hudobnou rozprávkou pre deti (vstupné 5 eur). Letnú pauzu oficiálne otvorí o 19:00 skupina Funny Fellows na bojnickom námestí, netradične zo strechy auta. Svoj koncert odohrá o 19:30 na nádvorí knižnice. 20:45 bude v znamení jazzu a Fats Jazz Band a Jany Dekánkovej. Na všetky jazzové a klasické koncerty je vstupné 7 eur.

Indiánske blues

V areáli minigolfu v Prieivdzi vystúpi v nedeľu o 18:00 bluesové zoskupenie. Mitch Walking Elk a Wade Fernandez sú pôvodní obyvatelia USA a priblížia divákom ich kultúru prostredníctvom bluesovej hudby. Pôjde o jediný koncert na Slovensku počas ich turné po Európe. Vstupné 3 eurá, deti majú vstup zadarmo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM