Katarína Vlčková Šport

Našim volejbalistom to tento raz nevyšlo: V play off ich zastavili Prešovčania

Volejbalisti Prievidze odišli zo zápasu sklamaní. V treťom štvrťfinále prehrali s domácimi Prešovčanmi 3:0 a do play off tak nepostúpili.

Ilustračný obrázok k článku Našim volejbalistom to tento raz nevyšlo: V play off ich zastavili Prešovčania
Zdroj: TASR

V stredajšom zápase sa stretli VK MIRAD PU Prešov proti VK Prievidza. Vyše hodinový zápas za účasti 350 divákov prevetral hlavne kvality Prievidze. Domáce družstvo bolo v hernej pohode a malo dobrý nástup do zápasu. Viedlo 8:5. Naši volejbalisti sa spočiatku nedali zahanbiť a po útoku Pineruu sa dostali do vedenia 10:9, to ale nestačilo a Prešov vyhral hladko 25:17.

V druhom sete sa opäť darilo klubu MIRAD. Pod kontrolou mali útoky aj servisy a viedli 25:22. Prešovčania mali veľkú podporu aj v publiku a nakoniec našim uštedrili debakel 25:11. Volejbalisti MIRAD bodovali v každej štatistike, na bloky vyhrali 9:0 a na esá 7:0.

Prehru svojich zverencov z Prievidze vnímal tréner Ivan Hiadlovský ako zaslúženú. "Gratulujem súperovi k postupu. Zdolal nás vo všetkých troch zápasoch a z tohto uhla pohľadu postupuje lepší súper,“ dodal.

Trénera Prešova Ľuboslava Šalatu výhra VK MIRAD potešila. „Dnes sme podali z celej štvrťfinálovej série najúčelnejši výkon. Boli sme lepší vo všetkých bodových ukazovateľoch, hlavne na servise a následne na bloku. Aj napriek snahe Prievidžanov o možný zvrat sme ani v jednom sete žiadnu dramatickú zápletku nepripustili a po prvých dvoch setoch opäť súper herne rezignoval. Zvíťazili sme v troch po sebe idúcich zápasoch v pomere 9:1, čiže náš postup je zaslúžený“ upresnil.

Zostava mužstiev:
VK MIRAD PU Prešov – VK Prievidza 3:0 (17, 22, 12) – konečný stav série 3:0, 84 min, rozhodovali: Porvazník a Höger.
Prešov: S. Lampart 1, Rajduga 20, Lux 11, Faron 3, Hudák 8, Macko 8, libero T. Lampart (Brajer 0, Digaňa 0). Tréner: Ľ. Šalata.
Prievidza: Sládeček 0, Pinerua 13, Povrazník 3, Michalec 2, Šimko 2, Kubš 4, liberá Varga a Hraňo (Valent 0, Hrušík 9). Tréner: I. Hiadlovský.

Zdroj: Milan Kundla, VK PU MIRAD Prešov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM