Katarína Vlčková Krimi

Náš okres zasiahol výdatný dážď: Zasahovať museli aj hasiči!

V posledných dňoch náš okres trápi nepríjemné sychravé počasie a dážď. Zisťovali sme, aké škody narobil túto noc i ráno a kde všade museli zasahovať hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Náš okres zasiahol výdatný dážď: Zasahovať museli aj hasiči!
Zdroj: TASR

V našom okrese príroda opäť ukázala svoju silu. Silný nočný dážď, ktorý predpovedali aj meteorológovia potrápil aj jednu obec z kraja.

Podľa krajského hovorcu hasičov Mariána Petríka, noc v okrese Prievidza bola pokojná a na dispečing nezaznamenali žiadne výjazdy kvôli povodniam, či veľkej vode. Zmena nastala až dnes ráno. „Hasiči boli privolaní na výjazd až dnes ráno o 7:44 do Zemianskych Kostoľan. Zasahovali pri odčerpávaní vody zo suterénu bytového domu. Dôvodom bola zatopená kanalizácia a pivničné priestory. Voda siahala až do výšky 50 centimetrov,“ povedal pre náš portál. Pokračoval, že v Zemianskych Kostoľanoch zasahovali 4 hasiči z Prievidze, ktorým sa vodu podarilo odčerpať a následne správca domu zabezpečil dodatočné prečistenie.

Priblížil, že nešlo o výraznejší zásah a voda bola odčerpaná pomerne rýchlo. „Čo sa týka výjazdov v celom Trenčianskom kraji, v Prievidzi je to zväčša pokojné a ani sme nezaznamenali, že by boli Zemianske Kostoľany kritickým miestom. Omnoho viac výjazdov mávame v okrese Myjava a v Trenčíne, kde lokálne dažde vedia urobiť väčšie škody,“ spresnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM