Katarína Vlčková Iné športy

Napätie na východniarskej palubovke: Prievidžania si zmerali sily so Svidníkom

Tretie kolo extraligy mužov vo volejbale sa odohralo na východe Slovenska. Prievidzskí tím sa stretol v napínavom zápase so Svidníkom. Prečítajte si, ako sa darilo našim volejbalistom.

Ilustračný obrázok k článku Napätie na východniarskej palubovke: Prievidžania si zmerali sily so Svidníkom
Zdroj: Dnes24.sk

VK Prievidza sa stretla v zápase s VK Slávia Svidník. Domáci Svidníčania nakoniec prehrali 1:3 (-26, 23, –21, –21). V napínavom zápase s omladeným tímom Prievidze rozhodli predovšetkým podania hráčov z hornej Nitry, keď získali 18 bodov priamo z podania. „O tie sa zaslúžili predovšetkým dvaja hráči. Venezuelčania Pinerua a nová tvár v klube nahrávač Paez ich spolu zaznamenali trinásť,“ povedal Igor Mackovič z VK PD.

Ako pokračoval, domáci Svidníčania vynikali bojovnosťou a hrou v poli. Prievidza podľa Mackoviča striedala pekné akcie s chybami a nedorozumeniami. Až posledný štvrtý set hrali prievidzskí hráči podľa predstáv trénera Kaššu. "Som rád, že sme konečne začali hrať svoj volejbal, ale tiež musím povedať, že to prišlo až v polovici tretieho setu. Ako je vo Svidníku zvykom, hralo sa vo výbornej atmosfére, diváci hnali svojich dopredu a tí nám robili problémy,“ povedal k zápasu tréner Prievidze Roman Kašša.

Mackovič dodáva, že tím Prievidze nastúpil kompletní až v treťom kole, preto bola hra plná nedorozumení a na dokonalú súhru treba ešte nejaký čas počkať. VK z Prievidze najbližšie čaká televízny zápas vo štvrtok na Myjave, potom na domácej pôde v sobotu s Trenčínom.

Hráči Prievidza: Rodriguez 10, Vlk 4, Hukel 2, Pinerua 23, Száraz 6, Paez 6 (libero Kubš, Michalec, Halanda 8). Tréner: R. Kašša. Rozhodovali: Tiňo a Drobňák, 500 divákov.

Foto: VK PD

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM