Daniel Palacka Správy

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o vianočných trhoch v Prievidzi!

Vianočné trhy sa tešia každoročne veľkej obľube. Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Tu sú prvé informácie o tohtoročných vianočných trhoch v Prievidzi.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o vianočných trhoch v Prievidzi!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé informácie o Vianociach v našom meste sme už uverejnili tu: Prvé info o vianočnej výzdobe v meste: Tešiť sa môžete aj na 3D anjela pri kostole Vianoce v Prievidzi otvorí Mikuláš: Aké podujatia sa ešte pripravujú?

„Pomalými krokmi sa vianočná nálada vkráda aj do ulíc Prievidze. Mesto chce k slávnostnej atmosfére prispieť nielen vianočnou výzdobou, dreveným betlehemom, ale aj zorganizovaním PREDVIANOČNÝCH TRHOV 2014, ktoré sa budú konať v dňoch 13. – 23. decembra 2014 na Námestí slobody, a množstvom kultúrnych podujatí,“ uviedol hovorca mesta Michal Ďureje

Po minuloročnej novinke v podobe rodinky snehuliakov je aj tento rok prichystané prekvapenie pre tých najmenších. Bude ním 3D postava anjela, ktorá bude umiestnená práve v blízkosti farského kostola sv. Bartolomeja. Pestrejší bude aj hlavný vianočný strom na Námestí Slobody,“ dodal Ďureje.

Podobne ako v minulom roku otvorí 5. decembra Vianoce v meste Mikuláš so svojimi pomocníkmi. „S deťmi sa stretne o 16.30 h pred kostolom piaristov, skadiaľ sa vydajú na Námestie slobody, aby tam spoločne rozsvietili vianočný stromček. Na záver čaká na deti mikulášska diskotéka a prekvapenie,“ dodala Rusková.

Vianočné osvetlenie a výzdoba budú v Prievidzi a v jej prímestských častiach kompletne namontované a prichystané k slávnostnému spusteniu k 5. decembru 2014. Súčasťou Vianočného mesta bude aj mobilná ľadová plocha v centre mesta, ktorá sa už začala stavať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM