Martin Valenta Iné športy

Na stupne víťazov vystúpili aj Prievidzskí džudisti

Šesť členná výprava džudistov z TJ SOKOL Prievidza v sobotu 13.11.2010 v skorých ranných hodinách putovala do Martina na Medzinárodnú veľkú cenu v jude.

Turnaja sa zúčastnilo takmer 300 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Poľska a Ukrajiny. Ako prvý nastúpil mini žiak Timotej Čery vo váhe do 38 kg ale neuspel a skončil bez umiestnenia. Ako ďalší sa postavil na tatami v kategórii mini žiakov do 30 kg Denis Škultéty, ktorý postupne zdolal pretekárov zo Slovenska a Poľska a dostal sa až do finále. Vo finále nastúpil proti pretekárovi z Ukrajiny. Počínal si výborne, keď zápas za nerozhodného stavu bol prerušený príchodom lekára na tatami pre zranené koleno nášho pretekára a zápas musel byť ukončený. Denis skončil na krásnom druhom mieste a nebyť zranenia mohlo to byť ešte zaujímavé finále proti ukrajinskému pretekárovi, ktorý išiel do finále suverénne a až vo finále narazil na nášho pretekára, ktorého nedokázal prekonať tak ako ostatných.

Ďalej nám nastúpila v kategórii mladších žiačok v hmotnosti +48 kg Mária Šimová. Mária dokázala zabrať a skončila na 3. mieste. Po väčšej turnajovej pauze to bol veľmi dobrý výkon. Súčasne nám nastúpili na tatami v kategórii mladších žiakov Ján Matiaš a Peter Volkov. Matiaš sa pekným bojovným výkonom prebojoval až do finále v hmotnosti do 42 kg a obsadil nakoniec 2. miesto. Po neúspechu a zbytočných chybách z turnaja v Galante to bol úplne iný prejav a výkon z jeho strany, ktorý nakoniec priniesol medailu

Peter Volkov zápasil vo váhe do 34 kg a skončil na 5.mieste, keď v dramatickom zápase o 3. miesto podľahol až v predĺžení svojmu súperovi. Peter bol kúsok od stupňa víťazov, no nepodarilo sa. Napriek tomu jeho zápasy mali fazónu a nebyť osudnej chyby stál by na stupienku.

Posledným pretekárom, ktorý po dlhom čakaní od ranných hodín nastúpil na tatami bol starší žiak Matej Škultéty v hmotnosti do 46 kg. Bol to náš tretí pretekár, ktorý sa prebojoval až do finále. Vo finále narazil na džudistu z Poľska a zápas skončil nerozhodne, tak nasledovalo predĺženie tzv. zlaté skóre. Jediná chybička vo finále ho stála zlato a skončil na 2. mieste tak ako Ján Matiaš a Denis Škultéty.

A čo dodal na záver Ľudovít Škultéty://Naši pretekári opäť potvrdili vynikajúcu formu, ktorú majú v tejto jesennej časti a dúfam že im vydrží do konca roka, keď nás čakajú ešte 3 veľké súťaže//.

judo pd martin
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM