Ľubomíra Karmanová Správy

Na sídlisku Zapotôčky pribudla nová kamera: Tipnite si koľko očí nás už sleduje

Nová kamera do kamerového systému v Prievidzi pribudla na sídlisku Zapotôčky. Podľa mestských, prispeje tak k ochrane verejného poriadku a výrazne pomôže mestským policajtom pri ich hliadkovej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Zapotôčky pribudla nová kamera: Tipnite si koľko očí nás už sleduje
Zdroj: TASR

Na sídlisku Zapotôčky v Prievidzi pribudla v uplynulom týždni nová kamera. Kamerový systém, ktorý buduje a spravuje Mestská polícia (MsP) Prievidza od roku 2003 v rámci projektu Bezpečné mesto, už tak pozostáva z 24 kamier, digitálnych i stacionárnych. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

„Nová kamera bola nainštalovaná konkrétne na Šulekovej ulici, kde bude slúžiť za účelom ochrany verejného poriadku, majetku mesta aj jeho obyvateľov a bude výrazne pomáhať príslušníkom MsP ako doplnok ich hliadkovej činnosti,“ ozrejmil Ďureje.

Ako ďalej skonštatoval, kamerový systém MsP Prievidza sa tak rozšíril na celkový počet 24 kamier, pričom v súčasnosti nie je prioritou jeho ďalšie rozširovanie, ale skôr jeho modernizácia. „V tejto súvislosti boli okrem vybudovania nového kamerového miesta vymenené dve kamery staršieho typu za nové. Sú to moderné zariadenia, ktoré sa vyznačujú lepšou kvalitou obrazu aj jeho rozlíšením,“ do­dal.

Projekt Bezpečné mesto financuje radnica z prostriedkov Rady vlády SR pre prevenciu kriminality a vlastných zdrojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM