Martin Valenta Iné športy

Na Majstrovstvách sveta minigolfu budú reprezentovať aj prievidžania

Ruské prístavné mesto Soči na pobreží Čierneho mora, ktoré bude v roku 2014 organizovať XXII. zimné olympijské hry, sa v termíne 11. – 14.8.2010 stane dejiskom majstrovstiev sveta juniorov v minigolfe. Predpokladá sa účasť dvanásť chlapčenských 6-

Predpokladá sa účasť dvanásť chlapčenských 6-členných družstiev a osem dievčenských 4-členných družstiev z dvanástich štátov sveta.

Majstrovstvá sa odohrajú na betónovom a miniaturgolfovom ihrisku v prostredí hotela Olympijskij Dagomyš, v ktorom budú všetky juniorské reprezentácie ubytované.
Slovenskú reprezentáciu, odsúhlasenú predsedníctvom SZDG (Slovenský zväz dráhového golfu) budú tvoriť skúsení juniorskí reprezentanti – Kažimír Oliver(4× účasť na ME alebo MS), Kraviansky Daniel(2×), Barylík Lukáš(2× – všetci GK Bankov Košice), Struhár Radovan(2×), Čibik Miroslav (1× – obaja 1. MTGC Prievidza) a reprezentačný nováčik Bartoš Matej (GK Adara Trnava). Náhradníkom je Gróf Marco(1. MTGC Prievidza), pre ktorého by účasť znamenala reprezentačnú premiéru. Vedúcim výpravy bol poverený Struhár Peter z 1. MTGC Prievidza, kaučom teamu bude Vrchovinský Pavol z GK Bankov Košice. Pred odletom do Soči čaká juniorské nádeje ešte nabitý program – 19. – 20.6.2010 sa odohrá 11. a 12. kolo ligy v Bratislave, 4.- 5.7.2010 nasleduje 13. a 14. kolo v Košiciach a sezóna 2009/2010 vyvrcholí vo Vyšných Ružbachoch majstrovstvami Slovenska. Záverečnú prípravu absolvujú na medzinárodnom podujatí „Junior Trophy“ v moravskom Olomouci. Slovenskej výprave budeme všetci držať palce, aby návrat z ďalekého Soči bol úspešný. Veríme, že vlaňajšie siedme miesto na ME v nemeckom Waldshute nebolo stropom výkonnosti mladých nádejí a získané skúsenosti z účasti na predchádzajúcich šampionátoch budú zúročené lepším teamovým umiestnením a postupom niektorých chlapcov do absolútneho 32– členného finále, ktoré sa hrá KO systémom.

MS minigolf
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM