Katarína Vlčková Krimi

Mišo a Lukáš si môžu posedieť v chládku: Muž (59) sa ich snažil na ulici len ukľudniť, vyslúžil si sácanie a ...

Dvaja muži Michal (26) a rovnako starý Lukáš sa nevedeli vpratať do kože. Podľa mužov zákona napadli Prievidžana (59). To však nebolo všetko...

Ilustračný obrázok k článku Mišo a Lukáš si môžu posedieť v chládku: Muž (59) sa ich snažil na ulici len ukľudniť, vyslúžil si sácanie a ...
Zdroj: TASR

Kriminalisti z Prievidze vzniesli obvinenie voči dvom mužom, 26-ročnému Michalovi a rovnako starému Lukášovi, z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

„Michala vyšetrovateľ obvinil aj zo zločinu lúpeže. Obvinení sa ešte v januári vo večerných hodinách na Ulici Ľ. Ondrejova v Prievidzi správali hlučne. Na to ich slušne upozornil 59-ročný muž, aby boli o troška tichšie. Po tomto upozornení však obaja muža fyzicky napádali,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako pokračovala, Lukáš staršieho muža sotil a Michal ho udieral do chrbta. „Keď v dôsledku tohto útoku muž spadol na zem, tak ho Michal napádal, ale sám. Pri tomto útoku spozoroval u napadnutého muža zlatú reťaz s príveskami. Túto mu následne strhol a ušiel preč. Napadnutý muž utrpel drobné poranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť,“ pokračovala.

Mužovi vznikla škoda na majetku. „Odcudzením zlatej reťaze s príveskami mu vznikla škoda 2 500 eur. Obvinenému Lukášovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na až na tri roky. Obvinenému Michalovi za zločin lúpeže hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodala k prípadu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM