Monika Földešiová Kultúra

Mikuláš v Prievidzi: Na toto všetko sa môžete tešiť na námestí

Aj Prievidzu už onedlho pohltí vianočná atmosféra. Budúcotýždňovému otvoreniu Vianočných trhov však podobne ako každý rok predchádza príchod Mikuláša. Ten dozaista poteší nielen deti, ale aj ich rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš v Prievidzi: Na toto všetko sa môžete tešiť na námestí
Foto: Iveta Hrabovská

Opäť po roku zavíta 5. decembra 2013 do Prievidze Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi. k nim sa môžu deti pripojiť v kostýmoch anjelov a čertov o 17:00 na pešej zóne A. Hlinku, pred kostolom piaristov. Sprievod so sviečkami bude pokračovať k Farskému kostolu sv. Bartolomeja a na Námestie slobody. Tu bude už tradične rozsvietený vianočný stromček a Mikuláš deťom rozdá pripravené sladkosti. Večer zakončí už tradičná mikulášska diskotéka.

Prievidžania dostanú darček. Aký? Dozviete sa už zajtra 5.12. „Pre verejnosť sme pripravili jedno veľké prekvapenie. Týmto prekvapením chceme dôstojne osláviť dve okrúhle výročia mesta Prievidza – 900. výročie prvej písomnej zmienky o meste (v listine Zoborského opátstva) a 630. výročie udelenia kráľovských výsad (uhorskou kráľovnou Máriou). Všetko vypukne 5. decembra o 17.00 h na pešej zóne A. Hlinku, pred kostolom piaristov,“ pozýva na svojej stránke Mesto Prievidza.

Mikulášom samozrejme ešte nič nekončí. Práve naopak. Už budúci týždeň 13. decembra 2013 o 16:30 hod. budú slávnostne otvorené predvianočné trhy spolu s mobilnou ľadovou plochou na Námestí slobody. Programovo ich doplní Folklórny súbor Vtáčnik Senior. Predvianočné trhy potrvajú až do 23. decembra 2013. Pripravený je každodenný kultúrny program v podaní folklórnych súborov, Piaristickej spojenej školy F. Hanáka v Prievidzi, ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi a seniorov z Denných centier mesta Prievidza, ktorí nám sprostredkujú ukážky folklóru, vianočných vinšov a dobrej nálady. Podrobný rozpis podujatí bude zverejnený na plagátoch alebo na internetovej stránke mesta www.prievidza.sk.

foto: ilustračné
zdroj: www.prievidza.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM